Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2020

19:56 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Από την καταπολέμηση της πανδημίας έως τον ανασχηματισμό της αμερικανικής πολιτικής, αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι οποίες άφησαν το δικό τους στίγμα την χρονιά που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει.

Στην πρώτη θέση της λίστας, βρίσκουμε για 10η συνεχόμενη χρονιά την Angela Merkel, ενώ ανάμεσα στις κορυφαίες γυναίκες είναι και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η εκλεγμένη Αντιπροέδρος των ΗΠΑ

Kamala Harris και η πολιτικός Stacey Abrams.

Η Kamala Harris αντέκρουσε ένα-ένα τα επιχειρήματα του Αντιπροέδρου Mike Pence στο debate τους, ενώ έναν μήνα αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η φανταστικά γρήγορη άνοδός της στην πολιτική της Αμερικής, έφερε την Kamala στην 3η θέση της λίστας με τις ισχυρότερες γυναίκες του 2020. Η Christine Lagarde βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νο2.

Οι γυναίκες που συμπεριλαμβάνονται στον 17ο ετήσιο κατάλογο του Forbes προέρχονται από 30 χώρες και ανήκουν σε τέσσερις γενιές. Ανάμεσά τους υπάρχουν 10 αρχηγοί κρατών, 38 CEOs και πέντε γυναίκες απ’ τον χώρο του θεάματος.

Μπορεί να έχουν διαφορετικές ηλικίες, εθνικότητες και δουλειές, όμως, όλες αυτές οι γυναίκες είναι ενωμένες και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να διαδώσουν σημαντικά μηνύματα και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 2020.

Αρκετές απ’ τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα του 2020 έλαβαν παγκόσμιες επιδοκιμασίες για τις αποτελεσματικές αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για παράδειγμα, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern (No. 32) νίκησε το πρώτο και το δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα της εφαρμόζοντας σκληρά lockdown. Η Πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen (No. 37) εφάρμοσε ένα αυστηρό πρόγραμμα ανίχνευσης επαφών τον Ιανουάριο. Ως αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, το νησί των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει θρηνήσει μόνο επτά άτομα από τον ιό.

Όπως το έθεσε η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg (Νο. 52) κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας διάσκεψης τον Νοέμβριο: «Οι δημοκρατικές χώρες όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν κορυφαίες θέσεις στην κοινωνία είναι επίσης οι χώρες που είναι τα καλύτερα εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Covid-19».

Οι 17 νεοεισερχόμενες γυναίκες στη φετινή λίστα δείχνουν ότι οι γυναίκες ηγούνται όλων των πτυχών μιας κοινωνίας που μεταμορφώνεται από μια παγκόσμια πανδημία.

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από μαζικές διαμαρτυρίες και πολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο, λίγοι άνθρωποι χρησιμοποίησαν σωστά τη δύναμή τους, όπως η ιδρυτής του Fair Fight και υπερασπιστής του δικαιώματος της ψήφου Stacey Abrams (No. 100). Δουλεύοντας σκληρά για να εγγραφούν περίπου 800.000 άτομα για να ψηφίσουν στη Georgia, βοήθησε στο να κερδίσει για πρώτη φορά τα τελευταία 28 χρόνια στην Πολιτεία μια Δημοκρατική υποψήφια, και μάλιστα γυναίκα, Αντιπρόεδρος. Η δουλειά της δεν έχει ολοκληρωθεί -είπε ότι έδωσε στον εαυτό της «17 λεπτά» εορτασμού πριν στρέψει την προσοχή της στις κρίσιμες εκλογές της Γερουσίας της Georgia τον Ιανουάριο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Kamala Harris τον Νοέμβριο: «Ενώ μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτό το γραφείο, δεν θα είμαι η τελευταία».

Αυτές είναι 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2020:

Δες όλη τη λίστα με τις 100 γυναίκες στο Forbes

@Forbes

Πρωτότυπο κείμενο: Maggie McGrath/ Forbes

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2020 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα