«Eπίλυση της διαφωνίας για τις εκτιμήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση»

12:50 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Στη δεύτερη αξιολόγηση και στα εμπόδια τα οποία δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωσή της αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι εάν επιλυθεί η διαφωνία για τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, τότε θα ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες της αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τον στόχο

για ολοκλήρωση της αξιολόγησης άμεσα χωρίς επιπλέον λιτότητα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο δεν αποδέχεται τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για μηδενικό δημοσιονομικό κενό το 2019. Αν, λοιπόν, επιλυθεί μέχρι την Δευτέρα αυτή η διαφωνία ως προς τις εκτιμήσεις αυτές, ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθούν σε τεχνικό επίπεδο πλέον όλες οι εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης».

Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο Thomsen είπε ότι ενδεχομένως να αλλάξουν οι προβλέψεις, ωστόσο, τόνισε ότι η εν λόγω μετατόπιση δεν είναι ακόμα αρκετή.

Η έστω και δειλή μετατόπιση του κ. Thomsen πως το ΔΝΤ μπορεί ενδεχομένως να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις προβλέψεις του κινείται σε μία θετική κατεύθυνση, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φάνηκε αρνητικός και είπε πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. «Θα προϋπέθετε μια ριζική στροφή του ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να επιδιώκεται από την ηγεσία του».

Τέλος, σχετικά με το εάν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να ρίξουν την Κυβέρνηση, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποκομμένη ούτε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε από την κοινωνία (…) Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης της, έχοντας μπροστά της μία συμφωνία με προοπτική».

Διαβάστε ακόμα:

Πολιτική συμφωνία για επιστροφή των Θεσμών ο στόχος της Κυβέρνησης

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post «Eπίλυση της διαφωνίας για τις εκτιμήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα