Αυτά κάνεις και καταστρέφεις τις συνταγές όταν μαγειρεύεις

10:59 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Aποφάσισες να μαγειρέψεις κάτι διαφορετικό. Ακολούθησες πιστά τις οδηγίες, έβαλες τις κατάλληλες ποσότητες, όμως, το αποτέλεσμα απέχει πολύ απ’ τις προσδοκίες σου!

Τι έκανες λάθος; Για να μην έχεις πια απορίες γιατί καταστρέφεις τις συνταγές όταν μαγειρεύεις, φτιάξαμε μια λίστα με συχνά λάθη στη μαγειρική τα οποία ενδεχομένως να κάνεις κι εσύ κάθε μέρα!

Υπερφορτώνεις το τηγάνι

Εάν θέλεις το κρέας σου τραγανιστό, δώστου τον χώρο του στο τηγάνι. Σε διαφορετική περίπτωση θα βράσει, εάν υπερφορτώσεις το τηγάνι με λαχανικά κι άλλα υλικά.

Χρησιμοποιείς αντικολλητικό τηγάνι για
να μαγειρέψεις κρέας

Εκτός απ΄τον χώρο του, το κρέας για να ψηθεί σωστά πρέπει να ψηθεί στο γκριλ. Διαφορετικά είναι πιθανό το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που επιθυμείς. Εάν, λοιπόν, η συνταγή σου λέει να ψήσεις το κρέας και όχι να το τηγανίσεις, σε συμβουλεύουμε να την ακολουθήσεις.

Δεν βάζεις αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια

Αν θέλεις τα ζυμαρικά σου να είναι γευστικά, φρόντισε να αλατίσεις το νερό στο οποίο τα βράζεις. Η σάλτσα, όσο γευστική και να είναι, δεν θα σώσει την κατάσταση.

Δεν προθερμαίνεις το τηγάνι πριν μαγειρέψεις

Oι κορυφαίοι σεφ λένε εάν νομίζεις ότι το τηγάνι σου είναι αρκετά ζεστό για να ξεκινήσεις το μαγείρεμα, περίμενε ακόμα δύο λεπτά. Μήπως να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους;

Γυρίζεις συνέχεια το κρέας όταν το ψήνεις

Ναι είπαμε. Πρέπει να ψηθεί κι απ’ τις δύο πλευρές, όχι, όμως, ανά 3 λεπτά να αλλάζεις πλευρά! Άφησε το κρέας ή το ψάρι σου να ψηθεί, δώστου τον χρόνο του και όταν έρθει πραγματικά η ώρα μπορείς να το γυρίσεις.

Photos: Bright side

The post Αυτά κάνεις και καταστρέφεις τις συνταγές όταν μαγειρεύεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα