Emanuele Crialese: Το γενναίο coming out του Ιταλού σκηνοθέτη ως trans στη Βενετία και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

11:47 5/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Emanuele Crialese αποκάλυψε την Κυριακή 4/9, ότι έχει γεννηθεί γυναίκα καθώς παρουσίαζε την άκρως αυτοβιογραφική του ταινία «L’Immensita», με πρωταγωνίστρια την Penélope Cruz, στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο γνωστός σκηνοθέτης, λοιπόν, έκανε το coming out του, αποτελώντας έμπνευση για όλους μας.

Το «L’Immensita» επικεντρώνεται σε μια ιταλική οικογένεια που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970 και η μεγαλύτερη κόρη επιθυμεί να αναγνωρίζεται ως αγόρι, ρίχνοντας φωτιά στις ήδη τεταμένες

σχέσεις ανάμεσα στη μητέρα της, την οποία υποδύεται η Cruz, και τον καταχρηστικό, άπιστο πατέρα της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EMANUELE CRIALESE Official (@emanuelecrialese)

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Emanuele Crialese: Το γενναίο coming out στο Φεστιβάλ Βενετίας

«Είναι εμπνευσμένο από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», αποκάλυψε ο Crialese, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε το βραβείο Special Jury στη Βενετία το 2011.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι από τον γυναικείο χαρακτήρα μου. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι μου», δήλωσε, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για τη μετάβασή του.

«Κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω μια επιλογή… για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις τέτοιου είδους ταξίδι. Έτσι γεννιέσαι», πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EMANUELE CRIALESE Official (@emanuelecrialese)

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη μετάβασή του, αλλά είπε ότι βασίστηκε στη μητέρα του για να βρει υποστήριξη, ενώ παράλληλα αναγνώρισε το άγχος που της προκάλεσε.

Στην ιταλόφωνη ταινία, ο χαρακτήρας της Penélope Cruz λυγίζει κάτω από το βάρος του ανυποχώρητου συζύγου της και της ιδιαιτερότητας των παιδιών της. Όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια, την κάνουν να είναι προβληματική και δυστυχισμένη.

Η Cruz, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία πέρυσι για τις «Παράλληλες Μητέρες», είπε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπήρχε διαφυγή.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) από επιβίωση. Ξέρω μερικές από αυτές, τρομερές, φρικτές ιστορίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EMANUELE CRIALESE Official (@emanuelecrialese)

Το τολμηρό outfit του Timothée Chalamet στο Φεστιβάλ Βενετίας έκλεψε τις εντυπώσεις επιβεβαιώνοντας (για ακόμη μια φορά) πως είναι το απόλυτο style icon!

Το «L’Immensita» είναι η τελευταία ταινία της Penélope Cruz στην οποία υποδύεται μια μητέρα, έναν ρόλο που, όπως αποκάλυψε, ένιωθε να τον ελκύει από μικρή στην πατρίδα της, την Ισπανία.

«Είχα ένα πολύ δυνατό μητρικό ένστικτο από τότε που ήμουν ένα κοριτσάκι πέντε ετών που έλεγε σε όλους στο πάρκο ότι το όνειρό μου ήταν να γίνω μητέρα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε.

Ποιος είναι ο Emanuele Crialese;

Ο Emanuele Crialese γεννήθηκε στη Ρώμη από Σικελούς γονείς. Σπούδασε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Ρώμης και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου αποφοίτησε το 1995.

Μετά τα γυρίσματα πολλών ταινιών μικρού μήκους, έκανε το ντεμπούτο του με μια ταινία μεγάλου μήκους το 1997, Once We Were Strangers , μια ιταλο-αμερικανική συμπαραγωγή, που χρηματοδοτήθηκε από έναν παραγωγό που είχε προσέξει τον Crialese κατά τη διάρκεια της μαθητείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην ταινία, όπως και στα άλλα μεταγενέστερα έργα του, εμφανίζεται ο Vincenzo Amato.

Ακολούθησαν οι ταινίες μεγάλου μήκους Respiro και Nuovomondo, που διαδραματίζονται και οι δύο στη Σικελία, ταινίες που γνώρισαν σημαντική επιτυχία από κριτικούς και κοινό, ειδικά στο εξωτερικό και στη Γαλλία. Το Nuovomondo παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, τον Σεπτέμβριο του 2006, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Ο Emanuele Crialese έχει κερδίσει υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, καθώς και για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EMANUELE CRIALESE Official (@emanuelecrialese)

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, Terraferma, της οποίας η πλοκή πραγματεύεται την παράνομη μετανάστευση από την Αφρική στην Ιταλία, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2011, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και έλαβε το Ασημένιο Λιοντάρι. Η ταινία κυκλοφόρησε στους ιταλικούς κινηματογράφους στις 7 Σεπτεμβρίου 2011 και επιλέχθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Το 2012 κέρδισε το βραβείο Mario Monicelli για την καλύτερη σκηνοθεσία για την ταινία Terraferma.

Το 2014 έλαβε το Εθνικό Βραβείο Ειρήνης για τον Πολιτισμό «για την παρουσίαση μέσα από τα έργα του, τις ταινίες και τις ιστορίες του, της ανθρωπιάς και της αναζήτησης ενός αξιοπρεπούς τρόπου ζωής. Μέσα από τα έργα του δείχνει μια ανθρωπότητα που προσπαθεί να επιβιώσει και να εκδηλώσει, με απλότητα και σαφήνεια, την ταυτότητα κάθε ανθρώπου, πέρα ​​από τεχνητά κατασκευασμένα σύνορα. Η αξιοπρέπεια δεν έχει ταυτότητα ή διαβατήριο που να μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του καθενός στην ύπαρξη». Αυτά ήταν τα λόγια που ακούστηκαν όταν παρέλαβε το βραβείο του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Emanuele Crialese: Το γενναίο coming out του Ιταλού σκηνοθέτη ως trans στη Βενετία και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα