Ο Barack Obama τιμήθηκε με βραβείο Emmy για την αφήγηση του σε σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix – Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου

15:13 4/9/2022 - Πηγή: iPop

Με βραβείο Emmy βραβεύθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama για την αφήγησή του στη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Τα μεγάλα εθνικά μας πάρκα», όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Τηλεόρασης.

14+1 Quotes του Barack Obama που μας δίνουν όλη την έμπνευση που χρειαζόμαστε σήμερα

Βραβείο Emmy για τον Barack Obama για την αφήγησή του σε ντοκιμαντέρ

Η εταιρεία

παραγωγής των Obama, Higher Ground, βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ, η οποία αποτελείται συνολικά από πέντε μέρη και αφορά τα εθνικά πάρκα σε όλο τον κόσμο. Άλλοι υποψήφιοι στην κατηγορία του καλύτερου αφηγητή ήταν οι David Attenborough, Lupita Nyong’o και Kareem Abdul-Jabbar.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 5 μέρη και κάθε ένα μέρος θα αφηγείται την ιστορία ενός διαφορετικού εθνικού πάρκου δίνοντας έμφαση στη σημασία του περιβάλλοντος και της προστασίας τους. Στη σειρά εξερευνώνται τα εθνικά πάρκα ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Monterey Bay στην Καλιφόρνια, το Tsavo στην Κένυα, τα τροπικά δάση του εθνικού πάρκου Gunung Leuser της Ινδονησίας και το νότιο τοπίο της Χιλιανής Παταγονίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barack Obama (@barackobama)

Μετά την αποχώρησή του από την εξουσία το 2017, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του, Michelle Obama δημιούργησαν το Higher Ground, μια εταιρεία παραγωγής η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με το Netflix εκτιμώμενης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Barack Obama μίλησε για την οικογένειά του και για όσα αγαπάει στη γυναίκα και τις κόρες του

Το πρώτο ντοκιμαντέρ της εταιρείας τους, το «American Factory», κέρδισε Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και βραβείο Emmy για την καλύτερη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν στους δημιουργούς του και όχι στον ίδιο τον Barack Obama.

Ο ίδιος βέβαια έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τις ηχητικές εκδόσεις των απομνημονευμάτων του «The Audacity of Hope» και «Dreams from My Father».

Ο μόνος άλλος πρόεδρος που έχει κερδίσει βραβείο Emmy ήταν ο Dwight Eisenhower, ο οποίος όμως το είχε λάβει ως τιμητική βράβευση το 1956 επειδή έγινε ο πρώτος πρόεδρος που διεξήγαγε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Το τρέιλερ από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Barack Obama τιμήθηκε με βραβείο Emmy για την αφήγηση του σε σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix – Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα