Dijsselbloem: «Λυπάμαι αν κάποιοι προσβλήθηκαν από το σχόλιο (…) Δεν παραιτούμαι»

19:26 22/3/2017 - Πηγή: iPop

«Λυπάμαι αν κάποιοι προσβλήθηκαν από το σχόλιο (…) Δεν παραιτούμαι» σχολίασε ο Jeroen Dijsselbloem σχετικά με τις δηλώσεις του για το ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης σπαταλούσαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

Ότι λυπάται για το αν τα σχόλια του παρεξηγήθηκαν ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις.

Λυπάμαι αν κάποιοι προσβλήθηκαν από το σχόλιο. Ηταν ευθύ, κάτι που εξηγείται από την αυστηρή ολλανδική καλβινιστική κουλτούρα

και την ολλανδική αμεσότητα.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνονται πάντοτε αντιληπτά και δεν εκτιμώνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρω

«Την ίδια στιγμή, θεωρώ ότι με εκτιμούν επειδή διατηρώ το δικό μου ύφος και απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς, και πρέπει να είμαι αυστηρός κάποιες φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι ευθύ και, επαναλαμβάνω ότι αν κάποιοι προσβάλλονται, λυπάμαι φυσικά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με το αίτημα του Ευρωπαϊκού Νοτου -της Πορτογαλίας και της Ιταλίας- να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου του Eurogroup, o ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Dijsselbloem

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup,Γ. Ντάισελμπλουμ βρίθουν ρατσιστικών στερεοτύπων, προσβάλλουν ολόκληρους λαούς, καλλιεργούν το διχασμό μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και τον σεξισμό. Σχόλια απολύτως καταδικαστέα, και πλήρως αντίθετα στις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, οι οποίες οφείλουν να βρίσκονται στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είναι ακριβώς αυτή η ρητορεία που ανοίγει τον δρόμο, αν όχι για την πολιτική, τουλάχιστον για την ιδεολογική ενίσχυση της ακροδεξιάς.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καλώς πράττουν και καταδικάζουν τώρα τέτοια σχόλια. Καλό θα ήταν, όμως, να θυμηθούν διάφορες δηλώσεις στελεχών τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες τροφοδότησαν την προπαγάνδα της βορειοευρωπαϊκής άκρας δεξιάς».

Διάβασε επίσης:

Παραίτηση Dijsselbloem ζητά ο Ευρωπαϊκός Νότος

Photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Dijsselbloem: «Λυπάμαι αν κάποιοι προσβλήθηκαν από το σχόλιο (…) Δεν παραιτούμαι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα