Διέγραψαν τον Γιώργο Λιάγκα από τα μητρώα δημοσιογράφων για το Dirollo

18:01 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να διαγράψει για 18 μήνες τον Γιώργο Λιάγκα, επειδή συμμετέχει στην διαφήμιση τυριών “Dirollo”

Η συμμετοχή του στη διαφήμιση –αναφέρειη απόφαση– παρότι έχει ο ίδιος ελεγχθεί και άλλοτε για την ίδια παράβαση, είναι αντίθετη σε ό,τι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας,

που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην επιδιώκει και να μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες, γι αυτό και «η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που βρίσκονται στο τιμόνι εκπομπών, καθημερινά αναφέρουν δεκάδες προϊόντα, διαφημίζοντάς τα».

Και προσθέτει: «Δεν νοείται ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή χωρίς έναν ή περισσότερους χορηγούς. Στο πλαίσιο αυτό, των νέων ηθών στον χώρο μας, διαφήμισα και εγώ το συγκεκριμένο προϊόν για το οποίο με εγκαλείτε. Ζητώ την κατανόηση από μέρους σας της νέας πραγματικότητας και ως εκ τούτου την επιείκειά σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα