Die Welt: Αυτή είναι η μυστική συμφωνία Merkel – Rutte με Τουρκία

08:39 14/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε μία μυστική συμφωνία προχώρησε η Angela Merkel και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Mark Rutte, με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Mark Rutte, είχαν υποσχεθεί στην Τουρκία

ότι η ΕΕ θα έπαιρνε 150.000 με 250.000 Σύρους πρόσφυγες κατευθείαν από την Τουρκία. Μάλιστα το άρθρο υποστηρίζει πως αυτή τη μυστική συμφωνία δεν γνώριζαν ούτε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28, όταν πριν από ένα χρόνο υπέγραφαν στις Βρυξέλλες, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Ahmet Davutoğlu, τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το άρθρο οι συγκεκριμένες πληροφορίες βασίζονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου της Welt Robin Alexander, το οποίο κυκλοφορεί από σήμερα, Τρίτη.

«Η καγκελάριος Angela Merkel και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Mark Rutte, η χώρα του οποίου προήδρευε τότε στην ΕΕ, κατά τις διαπραγματεύσεις για τη προσφυγική συμφωνία είχαν δώσει στην Τουρκία συγκεκριμένες υποσχέσεις, ότι η ΕΕ θα έπαιρνε 150.000 με 250.000 Σύρους πρόσφυγες κατευθείαν από την Τουρκία», αναφέρεται στο άρθρο.

Η συμφωνία που έγινε ανάμεσα στη Merkel, τον Davutoğlu και τον Rutte παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο Συμβούλιο Κορυφής αιφνιδιαστικά ως τουρκική πρόταση. Οι 28 ενέκριναν το τελικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου υιοθετώντας τη συμφωνία για «ανθρωπιστικούς λόγους». Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων ωστόσο δεν αναφέρθηκε στους υπολοίπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Επρόκειτο για μια συμφωνία κυριών (Gentlemen´s Agreement). Το επιβεβαιώνουν και αρκετοί που αναμείχθηκαν τότε στις διαπραγματεύσεις

The post Die Welt: Αυτή είναι η μυστική συμφωνία Merkel – Rutte με Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα