O Erdogan στα άκρα: Απειλεί να σύρει την Ολλανδία στα δικαστήρια και επιτίθεται στη Merkel

21:28 13/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα άκρα φθάνει την διπλωματική αντιπαράθεση με την Ολλανδία ο Πρόεδρος Erdogan, ο οποίος τώρα απειλεί να σύρει την Χάγη στα δικαστήρια εάν δεν ζητήσει συγγνώμη, ενώ επιτίθεται και στην Καγκελάριο Merkel, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τρομοκράτες, μετά τις δηλώσεις της εναντίον του.

Σε νέες του δηλώσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν απ’ τα διεθνή ΜΜΕ, o

T. Erdogan είπε πως δεν θα διστάσει να πάει την Ολλανδία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, τονίζοντας πως η Άγκυρα θ’ απαντήσει με κυρώσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε και στην A. Merkel, η οποία νωρίτερα ξεκαθάρισε πως τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για περί «φασισμού και ναζισμού» της Ολλανδίας. Ειδικότερα, ο Erdogan μιλώντας για την Καγκελάριο τόνισε πως υποστηρίζει τρομοκράτες.

Ο ίδιος έκανε αναφορά και στον δημοσιογράφο της Die Welt, o oποίος είναι φυλακισμένος στην Τουρκία, αποκαλώντας τον τρομοκράτη και πράκτορα.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως το Βερολίνο δεν θα απαγορεύσει την παρουσία Τούρκων πολιτικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αποτελεί προϋπόθεση το να μην μεταφέρονται εσωτουρκικές αντιπαραθέσεις και ότι θα υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση για το ποιος σκοπεύει να έρθει στη Γερμανία.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έκανε γνωστό πως έχει ήδη σταλεί από την Άγκυρα ένας κατάλογος ονομάτων βουλευτών και υπουργών οι οποίοι θα δώσουν το παρών σε προεκλογικές εκδηλώσεις για το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Ανάμεσα στα ονόματα δεν υπάρχει εκείνο του Erdogan.

Photo: Getty

The post O Erdogan στα άκρα: Απειλεί να σύρει την Ολλανδία στα δικαστήρια και επιτίθεται στη Merkel appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα