Η Άγκυρα «μπλοκάρει» τους Ολλανδούς διπλωμάτες

07:53 14/3/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζει να τραβάει το σχοινί η Άγκυρα, φθάνοντας την διπλωματική αντιπαράθεση με τη Χάγη «στο κόκκινο». Ως αντίποινα προς την Ολλανδία, η Τουρκία κλείνει τον εναέριο χώρο της για Ολλανδούς διπλωμάτες, «μπλοκάροντας» την είσοδό τους στην χώρα.

Η ανακοίνωση έγινε απ’ τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, Numan Kurtulmuş. Συνεπώς, ο Ολλανδός Πρέσβης, ο οποίος βρίσκεται εκτός Τουρκίας, δεν μπορεί να επιστρέψει στην χώρα.

Ήδη μάλιστα απ’ τη Δευτέρα, η Άγκυρα είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί την επιστροφή του «για κάποιο διάστημα».

Ο

κ. Kurtulmuş ανακοίνωσε δε πως η Άγκυρα «παγώνει τις διπλωματικές της σχέσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία».

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος κάλεσε την Ολλανδία να επιλύσει τον διπλωματικό «πόλεμο» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν

Κατά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, η συμπεριφορά της Ολλανδίας «δεν είναι αποδεκτή. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό που συνέβη δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν σχεδιασμένο. Η Τουρκία δεν ευθύνεται για την κρίση».

Τέλος, ο ίδιος έκανε αναφορά και στο προσφυγικό, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία ενδεχομένως ν’ αλλάξει στάση και σ’ αυτό το ζήτημα: «Εάν χρειαστεί, μπορούμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό».

Νέες απειλές Erdogan

Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές το βράδυ της Δευτέρας, προειδοποιώντας για κυρώσεις και λέγοντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να πάει την Χάγη ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε και στην A. Merkel, η οποία νωρίτερα ξεκαθάρισε πως τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για περί «φασισμού και ναζισμού» της Ολλανδίας. Ειδικότερα, ο Erdogan μιλώντας για την Καγκελάριο τόνισε πως υποστηρίζει τρομοκράτες.

The post Η Άγκυρα «μπλοκάρει» τους Ολλανδούς διπλωμάτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα