Cinematic Orchestra σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

17:01 20/10/2014 - Πηγή: iPop

Μήπως είσαι κι εσύ από αυτούς που έχουν περάσει χειμωνιάτικα βράδια με ζεστή σοκολάτα χαζεύοντας στον υπολογιστή και ακούγοντας Τo build a home. Αυτό το τραγούδι – ύμνος των κακοδιάθετων θα έχεις τη δυνατότητα να το ακούσεις live στην Ελλάδα. Η εμφάνιση

των Cinematic Orchestra σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα γίνει στις 24 και 25 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Οι Cinematic Orchestra, είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της downtempo / trip hop / electronic / nu jazz σκηνής.

Οι Cinematic Orchestra σχηματίστηκαν το 1999 από τον Jason Swinscoe, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπεύθυνος για τις εξαγωγές της Ninja Tune, μίας από τις πιο ονομαστές και κραταιές ανεξάρτητες εταιρείες της Βρετανίας. Το αποτέλεσμα ήταν το album «Motion» και ψηφίστηκε ως η καλύτερη της χρονιάς από τους ακροατές του Radio One. Όμως, η απόλυτη αναγνώριση ήρθε με το δεύτερο, ουσιαστικά, album τους, «Every Day», το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.

Μέσα στα χρόνια, η σύνθεση των Cinematic Orchestra έχει περάσει από διάφορα σημεία εξέλιξης. Πλέον, τον βασικό πυρήνα, που αποτελείται από τον Jason Swinscoe και τον Phil France, συνοδεύουν ο σαξοφωνίστας Tom Chant (θεωρούμενος ως ένας από τους κορυφαίους free jazz μουσικούς της Βρετανίας), ο εκπληκτικός drummer Luke Flowers, ο πιανίστας Nick Ramm και ο κιθαρίστας Stuart McCallum. Αυτό το διάστημα, ετοιμάζουν το επερχόμενο ολοκαίνουργιο album τους.

Cinematic Orchestra

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014

Σάββατο 25 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & ΠατριάρχουΙωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

The post Cinematic Orchestra σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα