Carmen Miranda: Το Google τιμάει την Βραζιλιάνα που κέρδισε το κοινό

08:39 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Η Carmen Miranda, η Βραζιλιάνα που κέρδισε το κοινό με τα τραγούδια της, τα φορέματά της αλλά και τα καπέλα της που ήταν στολισμένα με ψεύτικα φρούτα έχει την τιμητική της στο Google, αφού το doodle είναι αφιερωμένο σ’ εκείνη.

Η Miranda ήταν η πρώτη Νοτιοαμερικάνα, η οποία διακρίθηκε στο «Κινέζικο Θέατρο» του Hollywood (1941), ενώ απέκτησε κι ένα δικό της αστέρι στο δρόμο της Δόξας το 1960.

Η τραγουδίστρια, χορεύτρια της samba και ηθοποιός γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1909 στο χωριό Βάρζεα ντα Οβέλια ε Αλιβιάντα της Βόρειας Πορτογαλίας. Όταν ήταν μόλις 10 μηνών μετέβη με την οικογένειά της στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου ο πατέρας της άνοιξε κουρείο.

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το τραγούδι και τον χορό, ενώ στα τέλη του 1920 είχε γίνει ήδη μια κορυφαία τραγουδίστρια με δίσκους και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικά show.

Ακολούθησαν μια σειρά από musical, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, της έκανε πρόταση να τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο.

Επισήμως δεν είναι γνωστό, όμως, η γυναίκα η οποία φιγουράρει σε μπλε ετικέτες μάρκας μπανάνας, είναι εμπνευσμένη απ’ τη Miranda.

Το 1940 ήταν πιο ακριβοπληρωμένη performer της Αμερικής, όμως, ήταν εξαρτημένη από το αλκοόλ και από τη χρήση αμφεταμινών και βαρβιτουρικών. Τελικά, έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, την ώρα της παράστασης και πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

The post Carmen Miranda: Το Google τιμάει την Βραζιλιάνα που κέρδισε το κοινό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα