Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση παγκοσμίως (Video)

21:17 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ το Κίεβο όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά με την οποία συνδέεται ιστορικά, πολιτισμικά και οικονομικά αλλά και την ύπαρξη της πολύ σημαντικής ομογένειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

υπογράμμισε ότι πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία, μιλούν ελληνική γλώσσα και «έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και την ευημερία τους».

Σ’ αυτή τη βάση, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, «κουβεντιάσαμε για την ανάπτυξη των σχέσεων μας, της διμερούς συνεργασίας, γιατί συνδεόμαστε με φιλικούς δεσμούς».

Κατά την άποψη του Αλέξη Τσίπρα, βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση για τις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και σ’ αυτή τη βάση «οι χώρες μας πρέπει να εξελίξουν τον διάλογο σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία αλλά και τη δυνατότητα του να εξασφαλιστεί μέσω διπλωματικών οδών η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφορικά με την οικονομική συνεργασία, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης μέσα στο επόμενο διάστημα, «έχουμε αύριο ένα σημαντικό επιχειρηματικό forum εδώ στο Κίεβο. Έχουμε αρκετές δυνατότητες».

Σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παρατηρεί με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα την ανάγκη για ειρήνευση στην Ουκρανία και την εφαρμογή των συμφωνιών

Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών της κρίσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν ιδιαίτερα ουσιώδης η σημερινή μου συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό

The post Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση παγκοσμίως (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα