Bill Cosby: Κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην έπαυλη του Playboy

11:07 22/6/2022 - Πηγή: iPop

Ένοχος ο Bill Cosby για σεξουαλική κακοποίηση 16χρονης στην έπαυλη του Playboy το 1975. Οι ένορκοι αποφάνθηκαν υπέρ της Judy Huth, η οποία σήμερα είναι 64 ετών.

Το δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε το θύμα να λάβει αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Bill Cosby γνώριζε την Huth όταν ήταν ανήλικη και την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή.

Η απόφαση ολοκληρώνει μία από τις τελευταίες εναπομείνασες νομικές αξιώσεις κατά του 84χρονου, τον οποίο θυμίζουμε ότι έχουν κατηγορήσει περισσότερες από 50 γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις επί σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η 64χρονη, κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, σημείωσε πως η ίδια και μία φίλη της γνώρισαν τον Cosby σε ένα πάρκο και, αργότερα, εκείνος την πήγε στην έπαυλη. Παράλληλα, είπε ότι ο τότε 37χρονος της επιτέθηκε και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Ο Bill Cosby το έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. 

Αρχικά, η ίδια είχε αναφέρει πως το περιστατικό έλαβε το 1974, όταν ήταν 15 ετών, όμως, στη συνέχεια παραδέχθηκε πως έκανε λάθος για το χρονικό πλαίσιο και είπε ότι σημειώθηκε έναν χρόνο αργότερα. 

Ο Bill Cosby δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά στην κατάθεσή του. που έγινε μέσω βίντεο, ισχυρίστηκε πως δεν θυμόταν την μηνύτρια, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα μπορούσε να έχει κάνει αυτά για τα οποία τον κατηγορεί καθώς δεν θα επιδίωκε τίποτα με κάποια ανήλικη. 

Θυμίζουμε βέβαια ότι παλαιότερα είχε παραδεχθεί τις σεξουαλικές του σχέσεις με έφηβες.

Η δικηγόρος του προσπάθησε να εκθέσει τη μάρτυρα, ενώ κατήγγειλε και την αλλαγή του χρόνου.

Εκπρόσωπος του Cosby είπε στη συνέχεια πως θα κατατεθεί έφεση κατά της απόφασης, αλλά έκανε λόγο για «πελώρια νίκη» του ηθοποιού καθώς η 64χρονη είχε καταθέσει μήνυση ύψους 8 εκατομμυρίων. 

Η δικηγόρος του Judy Huth ευχαρίστησε τους ενόρκους για την απόφασή τους και την ίδια την 64χρονη για «το κουράγιο και τις πολλές θυσίες της για την απονομή Δικαιοσύνης». 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Bill Cosby: Κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην έπαυλη του Playboy εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop