Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς μπορείς να κάνεις την αίτηση;

17:45 21/6/2022 - Πηγή: iPop

Άνοιξε σήμερα, 21/6, το μεσημέρι η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ηλεκτροβόρων συσκευών. Τις αιτήσεις τους για αρχή μπορούν να κάνουν όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει σταδιακά για όλους.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν μέχρι τρεις

παλιές συσκευές.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι οι συσκευές αυτές είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως 2 κλιματιστικά και μια άλλη συσκευή της επιλογής τους ή έως 1 συσκευή κάθε είδους.

Νέο Fuel Pass: Eνίσχυση άνω των 60 ευρώ για τη βενζίνη – Πόσους μήνες αφορά;

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Άνοιξε η πλατφόρμα!

Στόχος της επιδότησης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις ηλεκτροβόρες συσκευές του με άλλες οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Στο πρόγραμμα, όμως, συμμετέχουν μόνο οι εξής κατηγορίες συσκευών:

ΚλιματιστικάΨυγείαΚαταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά της νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της δαπάνης, ενώ για κάθε αγορά νέας συσκευής δημιουργείται η υποχρέωση παράδοσης μιας παλιάς συσκευής που θα λειτουργεί κανονικά και θα ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ» που ρουφάνε ενέργεια και χρήματα από το πορτοφόλι σου

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις:

Ανάλογα με το ΑΦΜ σου υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες πρέπει να υποβάλεις την αίτησή σου. Πιο συγκεκριμένα είναι οι εξής:

21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 222/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 423/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 624/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 825/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ενώ δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς μπορείς να κάνεις την αίτηση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα