Behind the flame, ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ με τους αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που δεν πρέπει να χάσεις

16:41 29/7/2021 - Πηγή: iPop

Ο Νίκος Ζήκος, με τον φωτογραφικό του φακό μας μεταφέρει στις προπονήσεις των Ελλήνων αθλητών πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο καθώς τον άφησαν να γίνει μέρος της προετοιμασίας τους. Η έκθεση με τους αθλητές μας έχει ανοίξει ήδη τις πύλες της στο κοινό. Οι αθλητές μας είναι πάντα πηγή έμπνευσης, οι πολύωρες προπονήσεις, ο πόνος, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες, η αγάπη για το άθλημά τους. Κάτι που είναι ξεκάθαρο σε όποιον δει τις φωτογραφίες αυτές.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου 2021, στην Τεχνόπολη στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού  στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από τις 11.00 έως τις

21.00 παρουσιάζεται η τρίτη κατά σειρά έκθεση ενός από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους της νέας γενιάς, του Νίκου Ζήκου  με τίτλο Behind the flame. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει και φέρνει στο φως στιγμιότυπα κορυφαίων εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών και απεικονίζει τον πόνο, την προσπάθεια, τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

View this post on Instagram

A post shared by Vasiliki Millousi oly (@vasilikimillousi)

Η έκθεση στηρίζεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη βοήθεια της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Βασιλικής Μιλλούση. Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό από 27 αθλητές, ανάμεσα τους τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, τον κορυφαίο Έλληνα ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη, τον Παναγιώτη Γκιώνη, αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  με τέσσερεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν με δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών αλλά και την Αιμιλία Τσουλφά, χρυσή Ολυμπιονίκη το 2004 η οποία επιστρέφει ξανά μαζί με την 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη να εκπροσωπήσουν στο Τόκιο την Ελληνική ιστιοπλοΐα στην κατηγορία 470.

Από τις 30 Ιουλίου 2021 μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη η έκθεση θα συνεχίσει το ταξίδι της και τα έργα θα φιλοξενηθούν στο νέο, υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, στο Golden Hall. Σημειώνεται ότι η έκθεση Behind the Flame είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Μουσείο, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερα σημαντικό εικαστικό γεγονός για την Αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες σε όλους μέσα από το ομώνυμο λεύκωμα «Behind the Flame» πωλείται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο eshop behindtheflame.gr και τα έσοδα από την πώληση του θα διατεθούν υπό τη μορφή υποτροφίας, σε αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν υποστηρίζονται από οποιαδήποτε χορηγία ή χαίρουν άλλου τύπου οικονομικής ενίσχυσης.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ζήκος: «Ο αθλητισμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου. Ως μέλος της εθνικής ομάδας του Tae Kwon Do έχω βιώσει τον αληθινό πόνο του πρωταθλητισμού, τη δοκιμή των ορίων. Αυτή τη μάχη είχα ανάγκη να αποτυπώσω. Το Behind The Flame (@behindtheflame) είναι λοιπόν ένα άκρως προσωπικό πρότζεκτ».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Behind the flame, ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ με τους αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που δεν πρέπει να χάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα