Μήπως το να δουλέψεις από ένα νησί είναι αυτό που χρειάζεσαι;

20:42 28/7/2021 - Πηγή: iPop

Η μετά τον covid εποχή έφερε χωρίς αμφιβολία πολλά δινά αλλά άφησε και ένα καλό το ότι καθιερώθηκε σε διάφορα επαγγέλματα, το Working from home. Αν για τη δουλειά σου χρειάζεται να έχεις μόνο έναν υπολογιστή, μια σύνδεση Ίντερνετ και το μυαλό σου, είσαι από τους τυχερούς που όπου βρίσκεται ο υπολογιστής σου, βρίσκεται και η δουλειά σου. Μήπως η δουλειά από το νησί είναι μια τέλεια

ιδέα να αλλάξεις τις παραστάσεις σου και να γυρίσεις πίσω στο γραφείο με σούπερ παραγωγική διάθεση.

Η συνθήκη του να δουλεύεις και από το σπίτι σου συχνά σου δίνει μια ευελιξία, κερδίζεις το χρόνο του πήγαινε- έλα στη δουλειά σου και κάποιοι το αγαπούν.

Ίσως έχεις δει και εσύ σε κάποιες ταινίες ή σε βιβλία τους πρωταγωνιστές να παρατούν τα πάντα για ένα μήνα, ένα εξάμηνο ένα χρόνο και να φεύγουν στην άκρη του κόσμου με ένα σακίδιο στην πλάτη και τον υπολογιστή τους και να εργάζονται από τις μαγευτικές παραλίες ή τα όμορφα απάτητα βουνά.

Pexels

Αν με ρωτάς, πάντα το ζήλευα αυτό και ξεμυαλιζόμουν με την ιδέα του να ξυπνάς σε έναν άλλο τόπο, να ξυπνήσεις ακούγοντας άλλη γλώσσα από τη δική σου, άλλους ήχους, να μπερδευτείς με τους ντόπιους και να γίνεις ίδιος με εκείνους για λίγο. Θα τη φέρω όμως λίγο πιο κοντά στη δική μας πραγματικότητα αυτή τη φαντασίωση.

Χωριό μου, χωριουδάκι μου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα χωριό κάπου μακριά από την πόλη και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε και ένα καφενείο που έχει Wifi, οπότε έχεις αυτό που χρειάζεσαι. Υπολογιστή, Ίντερνετ και ένα διαφορετικό περιβάλλον για να δουλέψεις με σούπερ ενέργεια και εντελώς διαφορετικό mentality.

Ένα σπίτι πλάι στη θάλασσα

Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που το χωριό τους είναι κάποιο νησί, ή κάποιο παραθαλάσσιο μέρος στην Ελλάδα, μπορείς να κλείσεις ένα σπίτι για ένα μήνα ή όσο θες σε ένα μέρος που αγαπάς και να δουλέψεις από εκεί. Δεν είναι πολύ οικονομική λύση αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα που θα δεις συνολικά θα είναι εντυπωσιακά.

Γιατί το να αλλάζουμε παραστάσεις είναι σημαντικό

Αισθάνεσαι συχνά ότι η μια μέρα διαδέχεται την άλλη και όλα μοιάζουν σαν να μην έχουν νόημα. Μήπως είσαι ένα βήμα πριν το burnout; Θες να τα παρατήσεις όλα, να φύγεις και να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα; Μπορείς να το κάνεις τώρα αν η δουλειά σου είναι στον υπολογιστή σου.

Ακόμα και αν εργάζεσαι 10:00-18:00 μπορείς να κλείσεις τον υπολογιστή σχολώντας και να κάνεις τη βουτιά σου. Ή ακόμα καλύτερα το πρωί πριν την έναρξη της δουλειάς σου. Αλλάζοντας για λίγο μικρά πράγματα της ρουτίνας σου, μπορεί να σου δώσει μεγάλη διαφορά στη μέρα σου. Το να δουλεύεις σε έναν άλλο χώρο, σε άλλο γραφείο, βλέποντας άλλη θέα, ακούγοντας άλλους ήχους σε σχέση με αυτούς που ακούμε στην πόλη, όπως μια χορωδία από τζιτζίκια που γιορτάζουν τη ζωή μπορεί να είναι από μόνο του ο λόγος που θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Το να είναι ευέλικτος ένας άνθρωπος είναι το πιο σημαντικό προσόν που μπορεί να έχει για εμένα. Να προσαρμόζεσαι σε όποιες συνθήκες χωρίς να χάνει την ισορροπία του. Οι άνθρωποι που μπορούν να προσαρμοστούν τα πάνε καλύτερα και με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό τους.

Αν σου αρέσει η δουλειά σου, αλλά θες μια αλλαγή στον τρόπο που ρέει η μέρα σου η δουλειά από το νησί ή στο εξοχικό και το χωριό ίσως σε βοηθήσει να βρεις το κίνητρό σου να γίνεις σούπερ παραγωγικός. Μετά από τα συνεχόμενα lockdown θεωρώ ότι όλοι ψάχνουμε την ευκαρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο στη φύση. Η φύση είναι πολύ κοντά σε εμάς, επειδή αρχικά είχαμε πλαστεί να είματε κοντά στη φύση και όχι στους τέσσερις τοίχους, γι’αυτό νιώθουμε τόσο αναζωογονημένοι μετά την επαφή μας στην φύση.

Ίσως ή αλλαγή στο σκηνικό να σου δώσει όλο το boost που χρειάζεσαι για να απογειώσεις την εργασιακή σου απόδοση. Ο ήλιος, η θάλασσα, η συναστροφή με διαφορετικούς ανθρώπους, η αλλαγή του σκηνικού.

Όταν είμαστε καλά, αυτό το εκπέμπουμε σε όλες μας τις εκφάνσεις της ζωής μας. Καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μας η χαρά και η λάμψη. Κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να φέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως το να δουλέψεις από ένα νησί είναι αυτό που χρειάζεσαι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα