AfD: Η Ελλάδα είναι τόσο αδύναμη που κανείς δεν θέλει να μοιράζεται το ίδιο νόμισμα μαζί της

19:51 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Με πολύ σκληρά λόγια εναντίον της Ελλάδας μίλησε ο συν-επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος της Γερμανίας(AfD), λέγοντας ότι η χώρα μας είναι τόσο αδύναμη που κανείς δεν θέλει να μοιράζεται το ίδιο νόμισμα μαζί της.

Ο ίδιος μιλώντας στο Reuters τάχθηκε υπέρ της διαίρεσης της Ευρωζώνης σε δύο πλέγματα: Ένας ισχυρό γύρω απ’ την Γερμανία κι ένα πιο αδύναμο, μέσα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Γαλλία.

Ο

κ. Μόιτεν εξάλλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έξοδο απ’ την ζώνη του ευρώ των αδύναμων- κατά τη γνώμη του- χωρών, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, αλλά και η Γαλλία.

Για την Ελλάδα όχι απλώς τάχθηκε υπέρ του Grexit, αλλά είπε πως είναι τόσο αδύναμη χώρα που καμία άλλη δεν θέλει να έχει το ίδιο νόμισμα μαζί της.

Ο συν-επικεφαλής του AfD είπε πως το ευρώ είναι «σπόρος διχόνοιας» στην Ευρώπη. Κατά τον ίδιο η Ευρώπη «έχει διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες και διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας».

Για τη Γερμανία, εξέφρασε την άποψη ότι η οικονομία της θα πιεζόταν για ένα – δυο χρόνια εάν υπήρχε διάσπαση της ζώνης του ευρώ, προσθέτοντας πως «το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό για χώρες της νότιας Ευρώπης, τη στιγμή που για τη Γερμανία και αρκετές άλλες είναι υπερβολικά αδύναμο».

Στον πυρήνα της Ευρωζώνης, κατά το όραμα του ιδίου, είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, όμως, υπογράμμισε πως ένα πιο ισχυρό νόμισμα απ’ το ευρώ θα δημιουργούσε προβλήματα στις εξαγωγές τους.

Photo: Reuters

The post AfD: Η Ελλάδα είναι τόσο αδύναμη που κανείς δεν θέλει να μοιράζεται το ίδιο νόμισμα μαζί της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα