8 tips για να ξεκινήσεις yoga στο σπίτι χωρίς κανέναν instructor πάνω απ’ το κεφάλι σου. Διάβασέ τα πριν πατήσεις το play

13:18 20/4/2021 - Πηγή: iPop

Θες να ξεκινήσεις yoga αλλά δεν ξέρεις πώς; Σου έχουμε όλα τα tips για τη yoga στο σπίτι που πρέπει να ξέρεις πριν πατήσεις το play στο βίντεο.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μόνο τυχαία δεν είναι. Θα σε γεμίσει ενέργεια, ευελιξία και ευημερία, ενώ θα μειώσει σημαντικά το άγχος και τα αρνητικά σου συναισθήματα. Τα οφέλη της yoga

είναι πάρα πολλά τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου, γι’ αυτό ξεκίνα το συντομότερο. Όμως, πριν πατήσεις το play στο βίντεο είναι καλό να γνωρίζεις κάποια tips, προκειμένου να είσαι προετοιμασμένη και να μην αιφνιδιαστείς από το πρώτο μάθημα, μιας και είσαι μόνη σου σπίτι και δεν έχεις έναν γυμναστή να σε καθοδηγεί.

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

Tips για τη yoga στο σπίτι που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις Δημιούργησε ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Βρες τον κατάλληλο χώρο μες το σπίτι που θα σου προσφέρει άνεση και ηρεμία. Μην ξεχνάς πως το περιβάλλον που διαλέγεις να κάνεις τη δραστηριότητά σου δεν πρέπει να σε αγχώνει ή να σε αποθαρρύνει. Προμηθεύσου με τον σωστό εξοπλισμό. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς με στρώμα, αλλά και να φορέσεις άνετα ρούχα που δε θα σε δυσκολέψουν στις ασκήσεις ευλυγισίας. PexelsΜείνε ασφαλής και απόφυγε τραυματισμούς. Να σέβεσαι το σώμα σου και να μην ξεπερνάς τις δυνάμεις σου. Με τον καιρό θα βελτιωθείς και θα μπορείς να κάνεις όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις, μην το παρακάνεις από την πρώτη μέρα. Διάλεξε το στυλ που σου ταιριάζει. Υπάρχουν ένα σωρό ασκήσεις yoga και τεχνικές που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις ποιο στυλ σου ταιριάζει και σου αρέσει περισσότερο. Κάνε την έρευνά σου και εξασκήσου μέχρι να βρεις το ιδανικό για σένα.

Τα καλύτερα apps και κανάλια στο YouTube για γιόγκα στο σπίτι!

Άφησε το σώμα και το μυαλό σου να χαλαρώσουν. Δεν έχει νόημα να κάνεις yoga αν είναι να είσαι στην τσίτα όλη την ώρα. Χαλάρωσε το σώμα και το μυαλό σου, απομάκρυνε όλα όσα σε απασχολούν και επικεντρώσου σε αυτό που κάνεις. Κάνεις yoga για να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να αποβάλεις το άγχος σου, οπότε συγκεντρώσου στις ασκήσεις που κάνεις εκείνη την ώρα κι όχι στη δουλειά που σε περιμένει. Να είσαι συνεπής. Φρόντισε να τηρείς το πρόγραμμά σου και κάνε τη yoga μέρος της καθημερινότητάς σου. Προσάρμοσε το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να μην νιώσεις ποτέ ότι αυτή η χαλαρωτική και ευεργετική δραστηριότητα σε επιβαρύνει. PexelsΜην φας πριν τη yoga. Όπως και σε κάθε είδος γυμναστικής, έτσι και στη yoga δεν πρέπει να έχεις γεμάτο στομάχι. Το φαγητό δε θα σε βοηθήσει να ανταποκριθείς στις ασκήσεις που θα κληθείς να κάνεις. Απόλαυσέ το. Μην ξεχνάς να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και να μην το κάνεις από αγγαρεία. Άλλωστε, είναι κάτι που έχεις επιλέξει, όχι που σου επέβαλαν. Στην αρχή ίσως να είναι πιο δύσκολο μέχρι να συνηθίσεις και τις ασκήσεις της yoga, όμως με τον καιρό θα σου αρέσει όλο και πιο πολύ.

Και καλή αρχή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 tips για να ξεκινήσεις yoga στο σπίτι χωρίς κανέναν instructor πάνω απ’ το κεφάλι σου. Διάβασέ τα πριν πατήσεις το play εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα