7 φυτά που αγαπούν την υγρασία! Μετάτρεψε το μπάνιο σου σε μία μικρή όαση

13:45 29/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα φυτά εσωτερικού χώρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, τόσο πολύ που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν βασικό στοιχείο της διακόσμησης. Το συγκεκριμένο trend έχει επεκταθεί επίσημα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού – συμπεριλαμβανομένου και του μπάνιου. Μπορεί να φαίνεται ένα αρκετά περίεργο μέρος για να τοποθετήσεις ένα φυτό, αλλά σε πληροφορώ πως μπορείς να μετατρέψεις αυτό τον μικρό χώρο σε μία όαση!

Το μπάνιο σου είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να

διατηρήσεις και να μεγαλώσεις πολλά φυτά, καθώς τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας βοηθούν πολλά από αυτά να ζήσουν. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι να διακοσμήσεις το μπάνιο σου με λουλούδια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για να τοποθετήσεις στο μπάνιο σου!

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φυτέψεις μία τριανταφυλλιά! Ένα έξυπνο κόλπο που θα γεμίσει το μπαλκόνι σου με τριαντάφυλλα

Αυτά είναι τα φυτά μπάνιου που αντέχουν στην υγρασία: Ορχιδέα

Οι ορχιδέες είναι λίγο ιδιότροπες όταν πρόκειται για το πότισμα, αλλά παρόλο που προτιμούν το χώμα τους να είναι πιο στεγνό, τους αρέσει η υγρασία – τελικά είναι τροπικά φυτά. Οι ορχιδέες αντέχουν σε χαμηλό φωτισμό, οπότε είναι ιδανικές για το μπάνιο σου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ирина (@orchids_korea)

Bromeliad

Αυτά τα μοναδικά, πολύχρωμα φυτά αποδίδουν καλύτερα σε μέτριο έως έντονο φως, επομένως μην τα βάλεις σε μπάνιο χωρίς παράθυρο. Όμως, ενώ είναι αρκετά ανεκτικά στην ξηρότητα, αγαπούν την υγρασία, οπότε το μπάνιο είναι ο ιδανικός χώρος για να αναπτυχθούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tetsuya Onda (@shiki_onda)

Μπαμπού

Τυπικά μιλώντας, το μπαμπού αναπτύσσεται στο νερό και είναι ένα εξαιρετικό φυτό για χώρους με χαμηλό φωτισμό, οπότε αν το μπάνιο σου δεν έχει πολύ ήλιο, μην ανησυχείς – το μπαμπού θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με επιτυχία!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bonsai_Baki (@bonsai_baki)

Αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα βλέπεις σε κάθε σπίτι το 2022! – Δες το σαλόνι σου να ζωντανεύει!

Monstera

Το φυτό monstera με τα εμβληματικά του φύλλα είναι ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου, επειδή μπορεί να ευδοκιμήσει σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου σου. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε χαμηλό φωτισμό και στην υγρασία!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leaf with pomeranian (@leafwithpomeranian)

Πηλέα Πεπερομιώηδες

Το αυτοπολλαπλασιαζόμενο Pilea Peperomioides ευδοκιμεί σε τροπικά περιβάλλοντα, καθιστώντας το το τέλειο υποψήφιο φυτό για το μπάνιο σου. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο γι’ αυτό να το τοποθετήσεις σε ένα μπάνιο που έχει παράθυρο. Είναι γνωστό, επίσης, ως φυτό τηγανίτα ή UFO, καθώς έχει επίπεδα, στρογγυλά φύλλα που το κάνουν χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miko's oasis (@mikos_oasis)

Φυτό Αλόης

Το φυτό αλόης είναι ένα σούπερ φυτό εσωτερικού χώρου ή για οποιονδήποτε έχει έναν εξαιρετικά πολυάσχολο τρόπο ζωής. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά για να ευδοκιμήσει είναι πρόσβαση σε έντονο φως, οπότε τοποθέτησέ το σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο μπάνιο σου. Είναι επίσης εξαιρετικό για την καταπολέμηση των ηλιακών εγκαυμάτων και των ερεθισμών του δέρματος, επομένως είναι κατάλληλο για έναν χώρο όπως το μπάνιο σου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loja Senhora Babosa (@lojasenhorababosa)

3+1 lifehacks για να μοσχομυρίζει πάντα το μπάνιο σου! Και δεν είναι το αποσμητικό χώρου

Αγγλικός κισσός

Αν σου αρέσουν τα ιδιαίτερα φυτά, ο Αγγλικός κισσός είναι για εσένα! Με μια κλασική βρετανική γοητεία εξοχής, είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό και μεγαλώνει σχεδόν οπουδήποτε βρει χώρο! Αγαπά την υγρασία και το μέτριο φως! Κρέμασέ το από ένα καλάθι για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @myplantcottage

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 φυτά που αγαπούν την υγρασία! Μετάτρεψε το μπάνιο σου σε μία μικρή όαση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα