6 Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Coaches και μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή σου

10:20 24/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι Life Coaches είναι συχνά περισσότερο αποτελεσματικοί από όσο πιστεύουν κάποιοι. Εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν και διδάσκουν τεχνικές που μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση της ζωής των ανθρώπων ώστε να τους διατηρήσουν σε συνεχή ανάπτυξη, ευημερία και mentality νικητή εφόσον φυσικά το θέλουν και εργαστούν οι ίδιοι οι πελάτες τους. Μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν την επιτυχία και να βάλουν τέρμα στη μιζέρια και την αίσθηση τους άσκοπου.

Οι Coaches έχουν μια σειρά από εργαλεία και μοντέλα τα οποία ταιριάζουν γάντι στον καθένα. Ακολουθούν 6 από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές life coaching που χρησιμοποιούνται από τους Coaches.

Pexels

7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

Ερωτήσεις ανοιχτού τύπου

Οι Coaches εκπαιδεύονται ώστε να βοηθούν τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον εαυτό τους με τρόπους που δεν είναι εύκολο να το κάνουν μόνοι τους. Μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές είναι οι ανοιχτές ερωτήσεις αντί για ερωτήσεις κλειστού τύπου (αυτές που απαντώνται με ένα όχι ή ναι).

Με αυτόν τον τρόπο βοηθούν στο να εισέλθουν οι πελάτες τους σε νέους τομείς σκέψης που δεν είχαν σκεφθεί ποτέ και τους ενθαρρύνουν να σκεφτούν τα αληθινά όνειρα και επιθυμίες τους.

Οπτικοποίηση

Η οπτικοποίηση είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από εξαιρετικά επιτυχημένα άτομα. Οι Coaches χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να επιτύχουν τους στόχους τους. Είναι η διαδικασία κατά την οποία φαντάζεσαι έντονα τη ζωή σου όπως θέλεις και μέσω της νοερής απεικόνισης δημιουργούνται σενάρια που θα εξελίσσονται με επιτυχία.

Οι Coaches μπορούν να « καθοδηγήσουν» την πρακτική και να διδάξουν την τέχνη του οραματισμού καθώς και να βοηθήσουν στο να επιλεχθούν οι εικόνες που θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη ευτυχία και επιτυχία.

Θετικές επιβεβαιώσεις

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία όσον αφορά την στρατηγική για να δείτε την αλλαγή στην ζωή των ανθρώπων και την αναδιάρθρωση των προτύπων της σκέψης τους, είναι οι θετικές επιβεβαιώσεις. Οι θετικές επιβεβαιώσεις χρησιμοποιούνται συχνά από τους Coaches για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ενσωματώσουν περισσότερη θετικότητα στη ζωή τους καθώς και να τους βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουν τις προοπτικές τους.

Αυτές οι επιβεβαιώσεις μπορεί να είναι τόσο απλές όπως “είμαι επιτυχημένος σε ό, τι κάνω” και τόσο λεπτομερείς και συγκεκριμένες όπως “κερδίζω τρία εκατομμύρια δολάρια το χρόνο”. Ό, τι κι αν επιθυμείς, μπορείς να το κάνεις πράξη, να μπει στη ζωή σου με τη χρήση θετικών φράσεων, χωρίς απολύτως κανένα όριο ή φραγμό.

Μετά από πόσες συνεδρίες με έναν Life Coach θα δω αλλαγή στη ζωή μου

Αλλαγή στο mindset

Πολλές φορές, αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος μας δεν είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά η αντίληψή μας για τα γεγονότα. Οι σκέψεις μας μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον μας, προσθέτοντας σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά μας και τα κάνουν μεγαλύτερα και αντί να λειτουργούν για εμάς και να τα κάνουν μικρότερα και πιο διαχειρίσιμα.

Οι Coaches εμβαθύνουν στα ζητήματα των πελατών τους προκειμένου να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν πού πρέπει να κάνουν αλλαγές σε δυσλειτουργικές πεποιθήσεις.

Επανεστίαση της σκέψης

Μπορώ να νιώσω καλύτερα αμέσως και σε οποιαδήποτε κατάσταση αν επικεντρωθώ, ειδικά αν είναι κάτι που μου αρέσει και όχι σε πράγματα που δεν μ’αρέσουν. Αν μετατοπίσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου σε πράγματα για τα οποία είμαι ευτυχισμένη, σύντομα θα γίνω και εγώ ευτυχισμένη χάρη σε αυτήν την τεχνική.

Οι Coaches το γνωρίζουν καλά αυτό και βοηθούν τους πελάτες τους να σπάσουν τις συναισθηματικές τους συνήθειες εκπαιδεύοντάς τους να κάνουν ευτυχισμένες, θετικές σκέψεις.

Ευγνωμοσύνη και Εκτίμηση

Ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει τις ζωές όλων των ανθρώπων, είναι η πρακτική της ευγνωμοσύνης και της εκτίμησης. Οι Coaches ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να κάνουν λίστες με πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες ώστε να βοηθήσουν να αλλάξει η χημεία του εγκεφάλου τους και να εστιάσουν ξανά τη σκέψη τους στη θετική πλευρά της ζωής.

Οι άνθρωποι που αναζητούν πάντα πράγματα για να εκτιμήσουν παραβλέπουν πολλά από τα πράγματα για τα οποία κανονικά θα παραπονιόντουσαν και βιώνουν υψηλότερα επίπεδα χαράς και ευτυχίας σε σταθερή βάση.

Αυτές οι τεχνικές life coaching δεν είναι πανάκεια, δεν είναι έτοιμη λύση, είναι μια ολόκληρη διαδικασία, είναι επένδυση στο μέλλον του ανθρώπου που πραγματικά θέλει να αλλάξει και να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή του. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις σήμερα, με το που διαθέτεις το χρόνο σου, που αφιερώνεις την ενέργειά σου, αν ξέρεις ότι δεν ήρθες μόνο γι’αυτό μέχρι εδώ, μπορείς να κάνεις αλλαγές με την υποστήριξη του coach που σου ταιριάζει και να αφιερώσει το χρόνο σου στην αλλαγή. Ας το κάνεις αυτή τη φορά να συμβεί και μην τα παρατήσεις. Μπορείς και εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Coaches και μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα