Ετοιμάζεσαι για ταξίδι στο εξωτερικό; Μάθε ποιο είναι το μυστικό που λείπει πάντα από τη λίστα ενός ταξιδιώτη

17:23 23/9/2021 - Πηγή: iPop

Η δημιουργία μιας λίστας κι ενός προγράμματος σχετικά με τα μέρη που θες να επισκεφτείς, ο έλεγχος για όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η ετοιμασία της βαλίτσας, βρες μου καλύτερο συναίσθημα από αυτό, στο λέω εγώ δεν υπάρχει, είναι μέσα στην διαδικασία πριν το ταξίδι. Οι ταξιδιώτες, όπως καταλαβαίνεις, έχουμε πολλά “to do” για να κάνουμε το check-in πριν από τις διακοπές, αλλά λείπει πάντα ένα πολύ βασικό στοιχείο από τη λίστα μας: η εκμάθηση της τοπικής γλώσσας. Είναι κάτι

που δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά για εμένα είναι το μυστικό για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να μπορείς να μιλήσεις την τοπική γλώσσα, ώστε να μπορείς να συνεννοηθείς με τους ντόπιους. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αισθάνονται περισσότερο σαν ντόπιοι. Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα γνωρίζεις σε βάθος μια χώρα μόνο όταν συναναστρέφεσαι με τους ανθρώπους της, όταν κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις μαζί τους, ώστε να μάθεις περισσότερα για τον πολιτισμό και τον τόπο τους. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να αποκτήσεις και έναν νέο φίλο. Για να επιτύχεις, όμως, κάτι τέτοιο, πρέπει να μιλάς την μητρική τους γλώσσα.

20 μικρά πράγματα που λατρεύουμε στα ταξίδια

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζεις τη γλώσσα της χώρας που ταξιδεύεις;

Εκτός από την ικανότητα της επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο με τους ανθρώπους που συναντάς σε ένα ταξίδι, η εκμάθηση της γλώσσας μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη και σε προβλήματα τα οποία μπορούν να προκύψουν. Για παράδειγμα, εάν η πτήση σου καθυστερήσει ή ο χάρτης δε σε βγάλει στο σωστό ξενοδοχείο, η επικοινωνία με έναν ντόπιο θα σε βοηθήσει σίγουρα να βρεις τον δρόμο σου.

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι όπως κάθε άλλη δεξιότητα, απαιτεί χρόνο και χρήμα. Αλλά αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να γνωρίσεις μια χώρα, νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις. Δεν είπα ποτέ πως τα αγγλικά δεν είναι χρήσιμα, αλλά το να επικοινωνήσεις στην μητρική γλώσσα κάποιου σε βοηθά να μπεις πιο εύκολα στον τρόπο σκέψης και ζωής του κάθε λαού.

Pexels

Σίγουρα δεν είναι εφικτό να μαθαίνεις κάθε φορά πριν από ένα ταξίδι και από μια γλώσσα, αλλά υπάρχει μια δωρεάν εφαρμογή που πιστεύω θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Το Duolingo μπορεί να το έχεις ακουστά ή μπορεί και να το έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν! Είναι ο “μεγάλος δάσκαλος” των ξένων γλωσσών. Θες ισπανικά; Μπορείς να μάθεις! Θέλεις ρώσικα ή κινέζικα; Επίσης! Εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ίσως έχει έρθει η ώρα να της δώσεις κι εσύ μια ευκαιρία.

5+1 συμβουλές για να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα στο φαγητό στα ταξίδια σου, αλλά να τρως και ποιοτικά

Στο Duolingo θα βρεις πολλές ασκήσεις, λεξιλόγιο, γραμματική ενώ παράλληλα, θα μπορείς να καταγράφεις και την πρόοδο που κάνεις, ώστε να μην τα παρατάς!

Είτε πρόκειται για διακοπές που έχεις κλείσει για φέτος, είτε τον επόμενο χρόνο, η εκμάθηση, τουλάχιστον, μερικών βασικών φράσεων θα είναι χρήσιμη και θα κάνει τη διαφορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Σε προκαλώ να το κάνεις έστω για μια φορά, θα δεις πως θα καταλάβεις τη διαφορά και το συγκεκριμένο ταξίδι θα σου μείνει αξέχαστο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ετοιμάζεσαι για ταξίδι στο εξωτερικό; Μάθε ποιο είναι το μυστικό που λείπει πάντα από τη λίστα ενός ταξιδιώτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμάζεσαι, Μάθε,etoimazesai, mathe