6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα πριν τα 30!

18:30 24/9/2019 - Πηγή: iPop

Τα πρώτα «- άντα» μπορεί να αγχώσουν κάθε γυναίκα και άνθρωπο. Μεγαλώνεις, αλλάζεις δεκαετία, ωριμάζεις και νιώθεις πως ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Μια γυναίκα πριν τα 30 πρέπει να υιοθετήσει αυτές τις συνήθειες!

Είναι μια σημαντική ηλικία, όπως κάθε άλλη, αλλά συνήθως έχει και μια μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι σαν να ξυπνάμε ξαφνικά και να συνειδητοποιούμε πως μπαίνουμε σε άλλη ηλικία, πως μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε.

Ήδη έχουμε καταλάβει αρκετά πράγματα για τον εαυτό μας, αλλά υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Και μια γυναίκα πριν τα 30 είναι καλό να έχει υιοθετήσει

συγκεκριμένες συνήθειες που θα τη βοηθήσουν στη ζωή της. Και λέμε μόνο για τις γυναίκες… επειδή είμαστε κι εμείς γυναίκες και γνωρίζουμε το φύλο μας.

6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα πριν τα 30Καθημερινή οργάνωση

Είναι κάτι που αν δεν το έχεις, το αποκτάς! Πρέπει να οργανώνεις τη μέρα σου, κάθε μέρα. Το πρωί πάρε 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να οργανώσεις τι θα κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη δουλειά και μετά τη δουλειά.

Όταν οργανώνεις τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου, την ντουλάπα σου νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο, ξέρεις τι σου γίνεται και τι κάνεις, και δεν σε καταβάλλει το άγχος και το χάος. Μπορείς να πάρεις ένα σημειωματάριο και να ξεκινήσεις να σημειώνεις όσα θα κάνεις μέσα στην ημέρα. Ενδιάμεσα βάλε και μερικά motivational quotes, θα σε βοηθήσουν σημαντικά!

unsplash/Marten BjorkΝα είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Αν προσπαθείς σκληρά για να πετύχεις κάτι, αν κάτι δεν σου μοιάζει σωστό, για να προχωρήσεις και να τα αφήσεις πίσω σου, θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να δέχεσαι τα λάθη σου και να αποδέχεσαι τις αδυναμίες σου.

Είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη και να μην είσαι σε όλα καλή, απλά χρειάζεται να μάθεις από αυτά και μια αδυναμία σου να την μετατρέψεις σε δύναμη ή να δουλέψεις πάνω σε αυτήν. Η διαδικασία του να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με ό,τι κάνεις, με ό,τι νιώθεις, να σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να ωριμάσεις.

Budgeting

Το να μπορείς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου είναι ένα σημαντικό και κρίσιμο βήμα. Ο προϋπολογισμός και η γνώση της οικονομικής κατάστασής σου θα σε βοηθήσουν γενικά στη ζωή σου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Ξεκίνα από το σημείο που βρίσκεται τώρα ο τραπεζικός σου λογαριασμός και δες τι μπαίνει και τι βγαίνει από αυτόν τον λογαριασμό, καθώς ίσως θα πρέπει να κάνεις ορισμένες τροποποιήσεις! Πού μπορείς να κάνεις οικονομία; Πού σου φεύγουν τα περισσότερα χρήματα; Βάλτα κάτω και δες!

Φρόντισε τον εαυτό σου

unsplash/Jurica Koletić

Ναι γνωρίζουμε πως έχεις αρκετή δουλειά, είσαι busy και δεν προλαβαίνεις. Η δουλειά, όμως, φίλη μου δεν τελειώνει ποτέ! Και το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να κάνεις απλά μπάνιο.

Ουσιαστικά πρέπει να αποφασίσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και να βρεις χρόνο για αυτό. Μπορεί να είναι να σταματήσεις για λίγο τη συχνή χρήση των social media ή να διώξεις τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου ή απλά να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Με λίγα λόγια… δώσε στον εαυτό σου αυτό που ακριβώς έχει ανάγκη!

Απέχεις μόλις 20 λεπτά από την επιτυχία! Δες το απόλυτο trick!

Γυμναστική

Μπορεί η γυμναστική να μην είναι το… φόρτε σου ή να μην συμπεριλαμβάνεται στους στόχους σου, αλλά θα έπρεπε. Αν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου η γυμναστική θα σε βοηθήσει.

Σε βοηθά να χαλαρώσεις από το άγχος, να επεξεργάζεσαι καλύτερα την πληροφορία, να έχεις τεράστια αυτοπεποίθηση. Σε κάνει πιο υγιή φυσικά και ψυχικά και πρέπει να βρεις τον χρόνο και για την άσκησή σου. Αργότερα, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου για αυτό!

Τσέκαρε την πρόοδό σου

Ακόμη ένα σημαντικό step! Τσέκαρε διαρκώς την πρόοδό σου. Να είσαι ευγνώμων και να βλέπεις όλα όσα έκανες μέσα στη ημέρα. Τι πήγε καλά; Τι σε δυσκόλεψε; Σκέψου που μπορείς να βελτιωθείς και τι πρέπει να γιορτάσεις και να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου.

Προσπάθησε να το κάνεις κάθε φορά πριν πέσεις για ύπνο και δεν θα σταματήσεις να αναπτύσσεσαι και να ωριμάζεις.

unsplash/Hannah Gullixson

Και τότε… τα πρώτα «-άντα» δεν θα σε τρομάξουν αλλά θα τα υποδεχτείς με ανοιχτές αγκάλες!

Κι αν έχεις περάσει τα 30; Τσέκαρε:

Όλες οι υγιεινές επιλογές που πρέπει να κάνει μια γυναίκα άνω των 30!

Photo: unsplash/Yoann Boyer

Το άρθρο 6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα πριν τα 30! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα