6 πιθανοί λόγοι που δεν έρχεσαι σε οργασμό

13:49 26/7/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε συζητήσεις με φίλες σου που μιλάτε για το σεξ και τον οργασμό. Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας όπου είναι πιθανό να έχουμε μπλοκάρει τον οργασμό μας και να μη συμβαίνει. Υποθέτω ότι ίσως δυσκολεύεσαι και να το εκφράσεις γιατί μπορεί πραγματικά να απορείς που σου έχει συμβεί αυτό. Γιατί δεν έρχεσαι σε οργασμό όμως; Υπάρχουν έξι πιθανές αιτίες…

Γιατί δεν έρχεσαι σε οργασμόΓιατί δεν ξέρεις πως είναι ένας οργασμός

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν έχουν έρθει σε οργασμό, αν είσαι μία από αυτές δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι να το πεις ή να φοβάσαι. Για να σου συμβεί θα πρέπει να χαλαρώσεις και σίγουρα αν το σκέφτεσαι συνέχεια μόνο χαλαρή δε θα είσαι. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι έχεις έρθει σε οργασμό τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις έρθει. Όταν θα σου συμβεί θα είσαι σίγουρη, δε θα έχεις αμφιβολίες.

Φοβάσαι να χάσεις τον έλεγχο

Η κοινωνία μας είναι δομημένη ώστε να υπάρχει πάντα έλεγχος ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται, όπως στον οργασμό για παράδειγμα. Το να θες να έχεις τον έλεγχο σε όλα στη ζωή σου το καταλαβαίνω όμως τελικά και να αφήσεις λίγο το τιμόνι, ειδικά στο σεξ, δε μπορεί να είναι τόσο κακό όσο νομίζεις. Πιθανότατα θα απελευθερωθείς κι εσύ και ίσως να το έχεις ανάγκη περισσότερο από όσο νομίζεις.

Δεν αισθάνεσαι άνετα με το σύντροφό σου

Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Πολλές φορές έχουμε σχέσεις στη ζωή μας που αισθανόμαστε πολλά πράγματα αλλά αυτό είναι το πραγματικό τεστ της εμπιστοσύνης. Αν τον εμπιστεύεσαι θα είσαι χαλαρή, αν όχι θα πρέπει να μάθεις να το κάνεις αν αξίζει αυτό που έχετε!

Είχες άσχημες σεξουαλικές εμπειρίες

Δυστυχώς 1 στις 4 γυναίκες έχει έρθει αντιμέτωπη με μορφή σεξουαλικής κακοποίησης στη ζωή της. Αυτό δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα. Το σώμα μας θυμάται και γι’ αυτό το λόγο το να έρθει σε οργασμό μετά από τέτοια εμπειρία είναι πολύ δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο με πολύ δουλειά και το σωστό σύντροφο.

Αποσπάται η προσοχή σου

Επικεντρώσου στην ευχαρίστηση. Σταμάτα για λίγο να σκέφτεσαι άκυρα πράγματα την ώρα που είσαι σε ένα κρεβάτι με κάποιον άλλο. Άσε το άγχος για την καθημερινότητα και επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να μη σκέφτεται, έτσι ώστε να μπορέσεις να φτάσεις στην κορύφωση.

Δεν είσαι σίγουρη τι ακριβώς σε έχει μπλοκάρει

Αν κανένα από τα παραπάνω δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση που βιώνεις, είναι καλύτερα να κάνεις μία ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου. Αναρωτήσου τι φοβάσαι, ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί αν αφεθείς. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να αναγνωρίζει τι είναι λογικό και τι παράλογο, αρκεί να αντιμετωπίσεις τις σκέψεις σου με ειλικρίνεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οργασμός κατά τον τοκετό; Κι όμως πολλές γυναίκες το βιώνουν

Το άρθρο 6 πιθανοί λόγοι που δεν έρχεσαι σε οργασμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα