6 λόγοι για να κάνεις τώρα ένα ντους με κρύο νερό

18:10 4/8/2020 - Πηγή: iPop

Στο παρελθόν έχουμε επιχειρηματολογήσει πολλές φορές και υπέρ του ντους με κρύο νερό και υπέρ του ντους με ζεστό νερό. Σήμερα δεν θα θέσουμε κανένα δίλημμα. Θα σου εξηγήσουμε απλά γιατί είναι καλό να κάνεις ανά διαστήματα ένα μπάνιο με παγωμένο νερό!

Τον Χειμώνα δεν σου πάει η καρδιά καν να στρέψεις προς το χλιαρό το νερό, όμως, το Καλοκαίρι που η ζέστη απαιτεί να δροσιστείς προτίμησε να κάνεις ανά κάποιες μέρες μπάνιο με παγωμένο νερό

για να δεις τα οφέλη στο σώμα σου!

6 λόγοι για να κάνεις τώρα ένα ντους με κρύο νερόΕνίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν το αντίθετο, αλλά η επιστήμη δείχνει ότι η κρύα θερμοκρασία αυξάνει στην πραγματικότητα την αντίστασή σου στις ασθένειες. Με την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, το ανοσοποιητικό σου σύστημα ενισχύεται και είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρεις από ασθένειες και φλεγμονή. Αρκεί να γυρίζεις στο παγωμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα!

Pexels/Craig AdderleyΕνέργεια

Ένα δροσερό ​​ντους απελευθερώνει την αδρεναλίνη στο σώμα σου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, ειδικά το πρωί: Θα ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια! Επίσης, αν νιώθεις κούραση στο τέλος της ημέρας, ένα παγωμένο ντους θα σε αναζωογονήσει.

Ευτυχία

Εάν καταφέρεις να κάνεις ένα κρύο ντους, θα νιώθεις φανταστικά μετά από λίγη ώρα. Αυτή η μικρή νίκη θα κάνει το σώμα σου να απελευθερώσει πιο χαρούμενες ορμόνες! Δοκίμασέ το!

Κυκλοφορία του αίματος

Μια άλλη θετική αντίδραση του σώματος σου στο κρύο νερό είναι ότι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο κάνει πολύ καλό στην καρδιά σου.

© badgirl_morefun / WeheartitΛαμπερό δέρμα

Το κρύο ντους είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα σου. Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν συχνά ξηροδερμία. Μετά το παγωμένο ντους, θα δεις το δέρμα σου να λάμπει ενώ θα είναι πιο μαλακό.

Δεν θα κρυώνεις τόσο εύκολα

Εάν το σώμα σου εκπαιδευτεί στο κρύο νερό, οι χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα δεν θα σου φαίνονται τόσο χαμηλές! Θα κρυώνεις λιγότερο ακόμα κι όταν έξω οι υπόλοιποι τουρτουρίζουν. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα νιώθεις το κρύο, απλά θα το αισθάνεσαι λιγότερο.

Πριν μπεις, λοιπόν, για μπάνιο μην ανοίξεις το θερμοσίφωνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τα λάθη που κάνουμε όλοι στο ντους και δεν το απολαμβάνουμε

Photo: Freepik

Το άρθρο 6 λόγοι για να κάνεις τώρα ένα ντους με κρύο νερό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα