5+1 συμβουλές για να αποκτήσεις την ντουλάπα που θα ζήλευε ακόμα και η Carrie Bradshaw

12:56 23/12/2022 - Πηγή: iPop

Σε έναν τέλειο κόσμο, θα είχες μια τεράστια γκαρνταρόμπα με ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, κρεμασμένα ρούχα χωρισμένα σε χρωματικές κατηγορίες και άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Η πραγματικότητα? Η μικρή σου ντουλάπα είναι γεμάτη με ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο. Και επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις μια ριζική ανακαίνιση, δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου το «πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου;».

Το να έχεις πάντα μια τακτοποιημένη ντουλάπα είναι μια επίπονη διαδικασία, που υπάρχει στο πρόγραμμα κάθε φορά, παρά τις ατελείωτες προσπάθειές σου. Ωστόσο, υπάρχουν

ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις την ζωή σου. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και σου υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναδείς να επικρατεί χάος, με στοίβες ρούχων να βρίσκονται παντού μες στο δωμάτιο.

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου;

Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα

Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες (παντελόνια, μπλούζες, φουστάνια κλπ) και άρχισε να κάνεις εκκαθάριση. Κράτα μόνο τα ρούχα που πραγματικά φοράς! Εκτός από πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα σου θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις μελλοντικές σου αγορές.

Σχεδίασε την ντουλάπα με τα δικά σου δεδομένα

Προφανώς δεν σου προτείνω να ξαναχτίσεις την ντουλάπα σου! Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν έξυπνες αλλά και οικονομικές λύσεις για να προσαρμόσεις τον χώρο της ήδη υπάρχουσας κατασκευής στις δικές σου ανάγκες. Επιπλέον ράφια, ράβδους για κρέμασμα, συρταριέρες… Βρες λύσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε εκατοστό αποθηκευτικού χώρου.

Αναλυτικός οδηγός για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου στην εντέλεια!

Βάλε τα ρούχα σου σε κατηγορίες

Μπορεί να φαίνεται προφανής συμβουλή, αλλά είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια οργανωμένη ντουλάπα. Έτσι, όχι μόνο θα βρίσκεις με μεγαλύτερη ευκολία το τι θα φορέσεις αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα θα δίνει πάντα την εντύπωση της τέλειας τακτοποιημένης ντουλάπας.

Τοποθέτησε τα αντικείμενα με παρόμοια. Αποθήκευσε όλες τις ζώνες σου στο ίδιο σημείο, κρέμασε τα φορέματα σου το ένα δίπλα στο άλλο και κρατήστε τα ρούχα της γυμναστικής ξεχωριστά από τις πιτζάμες σου.

Χρησιμοποίησε ίδιες κρεμάστρες

Τίποτα δεν «φωνάζει» χάος όπως μια συλλογή από συρμάτινες και πλαστικές κρεμάστρες που προσπαθούν να συνυπάρξουν ειρηνικά η μια δίπλα στη άλλη. Περιόρισε την οπτική ακαταστασία και δώσε στην ντουλάπα σου μια κομψή εμφάνιση χρησιμοποιώντας ασορτί κρεμάστρες.

Απλώς βεβαιώσου ότι θα επενδύσεις σε κρεμάστρες που λειτουργούν πραγματικά για αυτό που έχεις. Επέλεξε ανθεκτικές βελούδινες κρεμάστρες από τις λεπτές πλαστικές, εάν έχεις βαριά κοστούμια να κρεμάσεις, για παράδειγμα, και απέφυγε τις ξύλινες εάν έχεις πολλές γλιστερές μεταξωτές μπλούζες.

Κράτα διπλωμένα σε ράφια ρούχα όπως τζιν και χοντρές μπλούζες

Εξοικονομήστε πολύτιμο χώρο στις κρεμάστρες, στοιβάζοντας τα ογκώδη χειμωνιάτικα πουλόβερ και τα τζιν (φυσικά σε ξεχωριστές στοίβες). Αυτά τα αντικείμενα δημιουργούν τέλειες στοίβες για το ράφι σου επειδή είναι στιβαρά και παχιά, που σημαίνει ότι δεν θα πέφτουν, δεν θα τσαλακωθούν ή θα χάσουν το σχήμα τους όταν τα στοιβάξεις. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να βλέπεις καθαρά κάθε στοιχείο σε μια στοίβα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο το να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Χρησιμοποίησε διαχωριστικά συρταριών για τα εσώρουχά σου

Τα διαχωριστικά συρταριών είναι το κλειδί για να ντυθείς με ένα χαμόγελο στα χείλη. Για να μεγιστοποιήσεις το χώρο στις θήκες και να κάνεις τα πάντα εύκολα ορατά, ρολάρε τις κάλτσες, τα καλσόν, τα εσώρουχα και τις ζώνες σου. Αισθητικά ευχάριστο και λειτουργικό.

Πώς να διπλώσω σεντόνια και πετσέτες για να μην πιάνουν πολύ χώρο στην ντουλάπα; Η μέθοδος KonMari που θα σε σώσει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 συμβουλές για να αποκτήσεις την ντουλάπα που θα ζήλευε ακόμα και η Carrie Bradshaw εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5+1,Carrie Bradshaw