Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή- Το σκεπτικό της απόφασης

11:22 23/12/2022 - Πηγή: iPop

Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή και θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμα μήνα μέχρι την επανεξέταση, όπως αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Κατά την ακρόασή της, για την παράταση της προφυλάκισης ή της άρση της, με την επιβολή ή μη περιοριστικών όρων, η Εύα Καϊλη υποστήριξε πως δεν έχει κανένα τρόπο αλλά και λόγο να αλλοιώσει στοιχεία και πως δεν είναι ύποπτη διαφυγής ενώ έκανε αναφορά και στο δυο ετών παιδί της.

Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή- Το σκεπτικό της απόφασης

Το

συμβούλιο δεν πείστηκε για την αθωότητά της στο σκάνδαλο Qatargate και απέρριψε το αίτημά της για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, καθώς έκρινε ότι είναι ύποπτη φυγής και ότι στην περίπτωση που βγει είναι ικανή να αλλοιώσει στοιχεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το συμβούλιο, η Εύα Καϊλή θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελία είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.

Μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι ο εισαγγελέας μίλησε και για το ενδεχόμενο απαγωγής της από κατασκόπους του Κατάρ.

Ο ίδιος φέρεται να απάντησε: «Έτσι όπως μας τα λέτε, κ. Εισαγγελέα υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ να καταλάβει τις Βρυξέλλες για να πάρει την ωραία Καϊλή. Με ελικόπτερο θα την πάρουν την κ. Καϊλή από το σπίτι της; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις, εφόσον βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για την προφυλάκισή της.

Η εισαγγελία εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση μέσω δελτίων Τύπου».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή- Το σκεπτικό της απόφασης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προφυλακίστηκε, Εύα Καϊλή-,profylakistike, eva kaili-