Θέλει όλα τα φώτα πάνω του! Βγάζοντας από τη ζωή σου μια για πάντα αυτήν την κατηγορία ανθρώπου

20:41 22/12/2022 - Πηγή: iPop

Άνθρωποι που θέλουν να τραβάνε την προσοχή και άλλοι που θέλουν να περνούν απαρατήρητοι. Τι γίνεται με αυτούς τους εκνευριστικούς τύπους που έχουν τεράστια ανάγκη να είναι στο προσκήνιο, να έχουν όλα τα φώτα πάνω τους, που θέλουν προσοχή με κάθε τρόπο. Θα μου πεις «γιατί ασχολείσαι;». Μην ασχολείσαι, από τη στιγμή ειδικά που βλέπεις ότι αυτό θέλει ο άλλος. Ο άνθρωπος αυτός είναι πληγωμένος και αυτό δεν χωράει αμφιβολία.

Οι άνθρωποι που θέλουν να τραβάνε την προσοχή

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι που έχει για να τραβάει την προσοχή πάνω του είναι:

Γυρεύει κομπλιμέντα επισημαίνοντας
τα επιτεύγματα και αναζητώντας επικύρωσηΥπερβάλλοντας και εξωραΐζοντας ιστορίες για να κερδίσουν τον έπαινο, την συμπάθεια, τον θαυμασμό Προσποιείται ότι δεν μπορεί, ή δεν ξέρει να κάνει κάτι, ώστε κάποιος να του δείξει ή να τον βοηθήσει αι στο τέλος φυσικά να παρακολουθήσει την προσπάθειά του. Τι δημιουργεί αυτή τη συμπεριφοράΗ χαμηλή αυτοεκτίμησηΤο αίσθημα της μοναξιάςΗ ζήλιαΗ οριακή διαταραχή προσωπικότητας (κάποιες φορές)Η διαταραχή ναρκισσιστικής προσωπικότητας (κάποιες φορές)Και στο βάθος, μια πληγωμένη καρδιά

Θέλει να τραβήξει τον προσοχή γιατί αυτό έχει μάθει σε όλη του τη ζωή. Χρειαζόταν, έχει ανάγκη να τον θαυμάζουν, να ασχολούνται όλοι μαζί του, να τον προσέχουν. Φώτα παρακαλώ! Όλα τα φώτα πάνω μου. Και πώς με κάποιον τρόπο αυτοί οι άνθρωποι, πάντα έχουν αυλή και κοινό να τους «θαυμάζει» είτε με τη θέλησή τους είτε με το ζόρι.

Θα του το δώσεις αυτό που ζητά ή θα τον αφήσεις να βασανίζεται;

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση και θέλουν τα φώτα όλα πάνω τους. Θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους, στην αρχή μπορεί κιόλας να δώσεις την προσοχή που θέλουν, αλλά από μια στιγμή και μετά αυτό απαιτεί ενέργεια και πραγματικά ποιος έχει τόση ενέργεια να δώσει στους άλλους; Στο τέλος δεν μένει ούτε λίγη για σένα αν ασχολείσαι συνεχώς με τους άλλους.

Αυτό θέλει, τα μάτια, τα φώτα, τη σκηνή όλη για εκείνον. Να τον αγαπούν ο δάσκαλος και ο εργοδότης, να είναι ο αγαπητός ανάμεσα στους φίλους, να είναι ξεχωριστός. Να τον ρωτάνε για εκείνον. Λαχταρά το να υπάρχει ένα κοινό που θέλει να μάθει για εκείνον.

Η αλήθεια είναι ότι θα ταίριαζε άψογα με έναν χειριστικό άνθρωπο, μιας και αυτοί συνεχίζουν να προσφέρουν αρχικά ότι μπορεί να ζητήσει ο άλλος με σκοπό να τον κάνει του χεριού του, όμως και αυτός που γυρεύει προσοχή κατά κάποιον τρόπο είναι χειριστικός, οπότε μάλλον ούτε και αυτό θα δουλέψει.

Αυτός που γυρεύει προσοχή δεν νοιάζεται από ποιον θα την πάρει. Όσο «σημαντικός» ο άνθρωπος που εντυπωσιάζει τόσο το καλύτερο αλλά δε βαριέσαι, σκηνή να είναι και προβολείς και ό,τι νά’ναι.

Πότε λήγουν οι παραστάσεις

Κανένας ηθοποιός δεν παίζει σε άδειο θέατρο. Θέλει να υπάρχει ένα κοινό από κάτω. Ακόμα και ένας άνθρωπος να είναι οκ, θα συνεχίσει η παράσταση. Όταν κουραστείς πια να παρακολουθείς, να ανυψώνεις, να ρωτάς, να τον «Κάνεις» να αισθάνεται σημαντικός, τότε η παράσταση κατεβαίνει άδοξα.

Γιατί δεν του το δίνεις αυτό που θέλει; Γιατί σε κούρασε και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Δεν μπορείς συνεχώς να τρέχεις πίσω από τη σκιά του ανθρώπου, συντρόφου, φίλου, κλπ που θαρρεί ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από κανέναν μας. Ο καθένας έχει το δικό του μικρόκοσμο ήλιος του οποίου είναι ο ίδιος.

Αν ξέρεις έναν άνθρωπο που αποζητά την προσοχή μονίμως και σε ενδιαφέρει, μπορείς να προτείνεις να ζητήσει βοήθεια ώστε να προσπαθήσει να λύσει αυτό το θέμα που τον απασχολεί και δύσκολα μπορεί να τον κάνει να κρατήσει άλλους ανθρώπους γύρω του. Όσοι έχετε «πρωταγωνιστές» στη ζωή σας, είστε πραγματικοί ήρωες και απορώ πραγματικά με την υπομονή σας, να τρέχετε μονίμως σε αγώνες ταχύτητας που εσείς θα βγαίνετε πάντα χαμένοι.

Η χειραγώγηση στη φιλία: Τα επικίνδυνα σημάδια και πώς να το διαχειριστείς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλει όλα τα φώτα πάνω του! Βγάζοντας από τη ζωή σου μια για πάντα αυτήν την κατηγορία ανθρώπου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα