5+1 homemade tips για να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου και να τα κάνεις να φαίνονται πιο πυκνά από ποτέ!

12:17 13/10/2020 - Πηγή: iPop

Βλέπεις ότι τα μαλλιά σου δεν είναι πλέον αρκετά πυκνά και έντονα; Μην αγχώνεσαι, γιατί υπάρχει λύση στο πώς να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου αποτελεσματικά.

Μια μικρή απώλεια λίγων μαλλιών καθημερινά είναι φυσιολογική για πολλούς ανθρώπους, ειδικά για εκείνους που έχουν χάσει ξαφνικά πολύ βάρος, έχουν έντονο στρες καθημερινά ή αντιμετωπίζουν διάφορες ιατρικές καταστάσεις. Ωστόσο, λόγω ορισμένων παραγόντων, μπορεί μερικές φορές να μετατραπεί

σε υπερβολική απώλεια μαλλιών σε αισθητό σημείο. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να σώσεις τα μαλλιά σου και να τα κάνεις και πάλι να φαίνονται πιο πυκνά και δυνατά.

Πώς να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο; Δοκίμασε τροφές που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η εσφαλμένη διατροφή μπορεί να είναι ο λόγος της τριχόπτωσης, αλλά η προσθήκη των σωστών προϊόντων σε αυτή μπορεί να αλλάξει σημαντικά την κατάσταση. Τα αυγά, το σπανάκι, το αβοκάντο, το κρέας, ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, βιταμινών και σιδήρου, που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

FreepikΑξιοποίησε το πράσινο τσάι

Μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, το πράσινο τσάι είναι γνωστό ως συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Μεταξύ άλλων περιέχει και γαλλική επιγαλλοκατεχίνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση των μαλλιών σου. Μάλιστα, και μια μελέτη έδειξε ότι άνθρωποι αντιμετώπισαν φαλακρά σημεία στο κεφάλι τους με ένα νέο συμπλήρωμα που περιείχε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, βιταμίνη D, Ωμέγα-3, Ωμέγα-6 και άλλα στοιχεία.

Έχεις υγιή ή κατεστραμμένα μαλλιά; Έλεγξέ το μόνη σου σε 5 λεπτά με αυτά τα τεστ!

Έλεγξε τα επίπεδα της βιταμίνης D

Είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός ο λόγος που σου πέφτουν μερικά μαλλιά, αφού υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και την αραίωση. Συμβουλεύσου, λοιπόν, τον γιατρό σου και αν χρειαστεί θα σου συνταγογραφήσει συμπληρώματα βιταμίνης D. Πέρα από αυτό, όμως, διατήρησε μια υγιεινή διατροφή και βγες έξω στον ήλιο, που είναι απαραίτητος για τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα

Οι ίνες της τρίχας μετά το λούσιμο είναι πιο μαλακές και συνεπώς και πιο αδύναμες. Έτσι, η τρίχα είναι πιο εύκολο να σπάσει και να αποκτήσει ψαλίδα, ειδικά αν τα βουρτσίζεις κιόλας από τη ρίζα προς τις άκρες, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια μαλλιών.

Unsplash/Chris Slupski Χρησιμοποίησε σαμπουάν με γλυκόριζα

Η κινεζική γλυκόριζα έχει οφέλη όπως τόνωση των ριζών των μαλλιών, υποστήριξη της ανάπτυξής του και μείωση της αραίωσης των μαλλιών. Ένας εύκολος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι στο σαμπουάν. Μπορείς να αντικαταστήσεις το προηγούμενο προϊόν σου με ένα φυσικό σαμπουάν με βότανα που περιέχει γλυκόριζα.

Εξέτασε το τζίντζερ ως επιλογή

Σύμφωνα με μια μελέτη, το τζίντζερ περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που μπορεί να βελτιώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί επίσης να έχει αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές επιδράσεις στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείς, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις τον χυμό ή το λάδι του μετατρέποντάς το σε θρεπτική μάσκα για τα μαλλιά σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 homemade tips για να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου και να τα κάνεις να φαίνονται πιο πυκνά από ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα