5 τρόποι που ο χορός μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου

20:21 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Πως είναι δυνατόν να μπορέσεις να καθαρίσεις το μυαλό σου όταν έχεις να ασχοληθείς με λογαριασμούς, δουλειές, άγχος και υποχρεώσεις; Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο αλλά έχεις έναν μεγάλο σύμμαχο! Ο χορός μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου και να σου δείξει μία μικρή διέξοδο από τον φόβο, τα άγχη, την σκληρή κριτική και τις άσχημες σκέψεις!

Αν είσαι φαν του Grey’s anatomy θα έχεις δει σε παλαιότερες σεζόν την Cristina Yang με την Meredith Grey να χορεύουν όταν βρίσκονται εν μέσω μεγάλης κρίσης !

Αυτό, λοιπόν, πρέπει να κάνεις και εσύ! Ο ρυθμός και οι δονήσεις της

μουσικής θα σε βοηθήσουν να χαθείς από τις σκέψεις σου. Και όμως, οι ψυχολόγοι εξηγούν πως ο χορός δεν είναι διαφυγή αλλά ένας τρόπος για να συνδεθείς περισσότερο με τον εαυτό σου, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να βάλεις σε τάξη την εσωτερική σου ηρεμία για να μπορέσεις αργότερα να αντιμετωπίσεις πιο δυναμικά όλα όσα σε ενοχλούν!

Μην σκεφτείς το πώς φαίνεσαι στους άλλους, απλά βγάλε τα παπούτσια σου και ξεκίνα να χορεύεις! (όχι δεν είναι καλή λύση εν μέσω ενός σημαντικού meeting να χορεύεις το Happy του Pharrel αλλά μπορείς να το κάνεις για μερικά δευτερόλεπτα όταν θα είσαι μόνη μέσα στο γραφείο σου!

Βγάλε τα παπούτσια σου ώστε να νιώσεις πιο άνετα! Όταν τα πόδια σου έρχονται σε επαφή με το ξύλινο πάτωμα ή την μοκέτα ο οργανισμός σου παίρνει μήνυμα ότι είναι συνδεδεμένος με το έδαφος και νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.Χαμήλωσε τα φώτα για να δημιουργήσεις πιο ωραία και ήρεμη ατμόσφαιρα. Έτσι θα αισθανθείς ακόμα πιο μεγάλη ασφάλεια και πως κανείς δεν μπορεί να σε δει και να σε κρίνει με αποτέλεσμα να μπορείς να συγκεντρωθείς πολύ πιο εύκολα στον εαυτό σου!Βάλε στόχο. Πες πως θέλεις να αισθάνεσαι όσο χορεύεις και επικεντρώσου σ αυτό! Έτσι το μυαλό σου θα έχει με κάτι να ασχολείται και δεν θα απασχολείται με όλα τα υπόλοιπα που σε προβληματίζουν!Βάλε ένα τραγούδι που αγαπάς! Στόχος είναι η μελωδία να σε ανεβάσει ψυχολογικά και να μην σε απασχολούν οι στίχοι! Να χορέψεις στο ρυθμό χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα και χωρίς να σκεφτείς πως θα το έκαναν οι επαγγελματίες χορεύτριες! Άσε την μουσική να μπει μέσα σου και να συνεργαστεί με το μυαλό σου για να αδειάσει από τα άγχη!Κλείσε τα μάτια σου και άσε τον ρυθμό να παρασύρει το σώμα σου. Μη φοβάσαι να απελευθερωθείς! Άσε την ενέργεια σου να κατακλύσει τον χώρο και να ζεστάνει τόσο τον χώρο όσο και τον εαυτό σου!

Νιώσε ευγνώμων με τον εαυτό σου που κατάφερε να ξεκλέψει μερικά δευτερόλεπτα και να βγει από το comfort zone του!

Μην το κάνεις μία φορά και το ξεχάσεις! Κάθε φορά που αισθάνεσαι πιεσμένη βάλε μουσική, κλείσε τα μάτια, ακολούθησε όλες τις παραπάνω συμβουλές και ταξίδεψε!!!

The post 5 τρόποι που ο χορός μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα