Νέα δραστική ουσία καταπολέμα δραστικά το χρωμόσωμα Ph+

18:52 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Μια νέα δραστική ουσία καταπολέμα δραστικά το χρωμόσωμα Ph+ της λευχαιμίας ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει αιματολόγοι του πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης. Η ουσία αυτή είναι αποτελεσματική σε επιθετικές μορφές αυτού του χρωμοσώματος. Μέχρι στιγμής υπάρχει πληθώρα φαρμάκων που καταπολεμά αυτό το χρωμόσωμα. Το τελευταίο καιρό όμως έχει παρατηρηθεί ότι ένα υψηλό ποσοστό ασθενών έχουν αναπτύξει αντίσταση στα διαθέσιμα φάρμακα.

Ασθενείς με το χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας (Ph+) αναπτύσσουν χρόνια μυολογενή λευχαιμία ή

λεμφική λευχαιμία. Σε αυτό το στάδιο η λευχαιμία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα φάρμακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αν και στην αρχή είναι πολύ δραστικά με τον καιρό ο οργανισμός τα συνηθίζει και δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης η χορήγηση αυτών των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.

Η Λευχαιμία είναι ένας τύπος καρκίνου του αίματος ή του μυελού των οστών που χαρακτηρίζεται από τη μη φυσιολογική αύξηση ανώριμων και πρόδρομων μορφών των λευκών αιμοσφαιρίων, που ονομάζονται «βλάστες». Η λευχαιμία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε ένα φάσμα ασθενειών. Εναλλακτικά, είναι το σύνολο των ασθενειών που επηρεάζουν το αίμα, το μυελό των οστών και το λεμφικό σύστημα, οι οποίες είναι γνωστές ως νεοπλασίες του αίματος.

Η ουσία αυτή ονομάζεται PF-114 με στόχο να έχει την ίδια επίδραση των προηγούμενων φαρμάκων αλλά χωρίς πολλές παρενέργειες. Σύμφωνα με τον Afsar Mian καθηγητή στο Αιματολογικό τμήμα ιατρικής κλινικής στη Ρωσία, ουσία αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική για ασθενείς που τα παλιά φάρμακα δεν τους βοηθάει καθόλου. Βέβαια η αποτελεσματικότητα της ουσίας και το προφίλ των παρενεργειών πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω και να περάσει από αρκετές φάσεις μελέτης, σύμφωνα με τον Mian.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους ερευνητές το πρώτο εξάμηνο του 2015, το PF-114 θα είναι έτοιμο για να εξεταστεί και από άλλους γιατρούς διεθνώς για να τα καταλήξουν αν όντως η ουσία αυτή είναι καλή για τον οργανισμό μας.

The post Νέα δραστική ουσία καταπολέμα δραστικά το χρωμόσωμα Ph+ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα