5 τρόποι για να αποφύγεις τις τοξίνες εάν είσαι έγκυος (ή θέλεις να μείνεις)

18:32 24/10/2014 - Πηγή: iPop

Θέλεις να μείνεις έγκυος, ή είσαι ήδη, και επιθυμείς να εξασφαλίσεις την υγεία του μωρού σου; Έχουμε 5 τρόπους για να αποφύγεις τις τοξίνες ή τουλάχιστον να τις περιορίσεις.

Χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα. Κάνε μια λίστα με προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, συμπεριλαμβανομένου του make up, και αντικατέστησέ τα με όσο το δυνατόν πιο φυσικές εκδοχές αυτών. Βέβαια, ο όρος «φυσικός» χρησιμοποιείται κατά κόρον και καθ’ υπερβολή, γι’ αυτό φρόντισε να ελέγχεις αν έχουν οργανικά συστατικά και αν είναι πιστοποιημένα από τρίτους.Άφησε το άρωμά σου στην άκρη. Οι περισσότερες από εμάς αγαπάμε το άρωμά
μας και το φοράμε σε κάθε μας έξοδο. Τα συστατικά των αρωμάτων, όμως, δεν παρατίθενται αναλυτικά στο κουτί της κολόνιας, επομένως πολλά από αυτά παραμένουν άγνωστα. Γνωρίζουμε ότι οι φθαλικές ενώσεις, συνηθισμένη κατηγορία αρωματικών ουσιών, είναι ενδοκρινικοί καταστολείς που συνδέονται με την αναπαραγωγική διαδικασία, επομένως θα ήταν καλό να ελαχιστοποιείται η έκθεση σε αυτές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.Αποχή από το πεντικιούρ, το μανικιούρ και τις βαφές μαλλιών. Εάν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου, πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις μέσα σε εννιά μήνες, εάν έχεις βαμμένα μαλλιά, συμβουλέψου πρώτα το γιατρό σου πότε είναι η καλύτερη στιγμή. Οι βαφές μαλλιών έχουν ενοχοποιηθεί κατά καιρούς για πολλές διαταραχές και, όπως και να έχει, η έκθεση σε αυτές δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για τα μανό. Βέβαια, μπορείς να βρεις στην αγορά περισσότερο φυσικά προϊόντα και στις δύο περιπτώσεις.Μαγείρεψε μόνη σου. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη τι ακριβώς τρως, εάν προτιμάς έτοιμες συσκευασμένες τροφές ή delivery. Ίσως η μαγειρική να μην είναι το φόρτε σου, αλλά σκέψου πως, πρώτον, κάνεις πρόβες για τη στιγμή που θα γίνεις μαμά και τότε θα πρέπει να φτιάχνεις εσύ φαγητό για την οικογένεια και, δεύτερον, εξασφαλίζεις, όσο μπορείς, την ποιότητα του φαγητού σου.Μείνε χαμηλά στην τροφική πυραμίδα. Προσπάθησε να τρως τροφές που βρίσκονται όσο το δυνατόν χαμηλότερα στην τροφική πυραμίδα. Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν τόσα τοξικά χημικά όσα ενδεχομένως έχουν τα ζώα. Γι” αυτό, μην ξεχνάς να τα ενσωματώνεις στο καθημερινό μενού σου, όλες τις ώρες της ημέρας.

The post 5 τρόποι για να αποφύγεις τις τοξίνες εάν είσαι έγκυος (ή θέλεις να μείνεις) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα