5 ταινίες που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα στη σχέση μητέρας – κόρης

17:11 14/3/2021 - Πηγή: iPop

Σε μία εποχή πολύ διαφορετική εξαιτίας της πανδημίας, όλες μας οι σχέσεις έχουν επηρεαστεί. Η πανδημία έχει φέρει μια γενιά νέων ανθρώπων στα παιδικά τους υπνοδωμάτια και τους έκανε να επανεκτιμήσουν την οικογενειακή δυναμική, ενώ άλλοι έχουν αποχωριστεί από τους αγαπημένους τους για πολύ καιρό. Υπάρχουν 5 ταινίες που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα στη σχέση μητέρας – κόρης και αποδίδουν φόρο τιμής στους περίπλοκους, αόριστους και αμετάβλητους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ τους.

5 ταινίες που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα στη σχέση μητέρας – κόρηςThe Truth (2019)

Η Catherine Deneuve και η

Juliette Binoche, μια γοητευτική, αυτοεμφανιζόμενη σταρ του κινηματογράφου και η μακροχρόνια κόρη της σεναριογράφος. Όταν η πρώτη κυκλοφορεί ένα αμφιλεγόμενο απομνημόνευμα, η δεύτερη έρχεται να την επισκεφτεί μαζί με τον σύζυγό της (Ethan Hawke) και το παιδί (Clémentine Grenier). Θα έρθουν στην επιφάνεια με αυτό τον τρόπο τα παράπονα του παρελθόντος και θα ξανανοίξουν παλιές πληγές, αλλά η τελική τους συμφιλίωση είναι μια στιγμή βαθιάς τρυφερότητας.

Little Women (2019)

Σε προηγούμενες προσαρμογές του αγαπημένου κλασικού της Louisa May Alcott, ο χαρακτήρας της Marmee – μητέρας των αδερφών Meg, Jo, Beth και Amy – ξεθωριάστηκε στο παρασκήνιο με το άγιο φιλανθρωπικό έργο της. Όχι τόσο στην πνευματική αναδρομή της Greta Gerwig, στην οποία έπαιξε με απόλυτη αποφασιστικότητα τη Laura Dern. Δίνει στις κόρες της την ελευθερία να κυνηγούν τα όνειρά τους και να κάνουν λάθη, παραδεχόμενη σε αυτούς ότι απέχει πολύ από το τέλειο και αντιμετωπίζει με θυμό σχεδόν κάθε μέρα της ζωής της.

Miss Juneteenth (2020)

Η κεντρική σχέση στο συγκινητικό δράμα του Channing Godfrey Peoples είναι ανάμεσα σε μια νεαρή μητέρα (Nicole Beharie) και την άτακτη εφηβική κόρη της (Alexis Chikaeze), την οποία βάζει σε έναν διαγωνισμό με την ελπίδα να της πάρει υποτροφία στο κολέγιο. Καθώς το ζευγάρι αντιμετωπίζει αυξανόμενους λογαριασμούς, αντιπάλους, και ακατάλληλες ρομαντικές προοπτικές, διαφωνούν για τις διαφορετικές προτεραιότητές τους, αλλά επίσης έρχονται πιο κοντά. Η αγάπη τους φαίνεται από τα μυστικά χαμόγελα και τις γοητευτικές ματιές.

Enola Holmes (2020)

Ένα μυστήριο madcap που απεικονίζει την αναζήτηση μιας κόρης για την εκκεντρική μητέρα της, μια υπέροχη Millie Bobby Brown ως μία εφηβική ντετέκτιβ και αδελφή του Sherlock Holmes. Η Helena Bonham Carter παίζει τη μητέρα τους, μια μητέρα που ξαφνικά εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω της μια σειρά από ενδείξεις. Για την επίλυσή τους, η Enola καθοδηγείται από το πνεύμα της μητέρας της – έναν ελεύθερο στοχαστή που τη δίδαξε τοξοβολία, σκάκι και jiu-jitsu καθώς και την αξία της ανεξαρτησίας.

Herself (2020)

Όταν η Σάντρα, επιζών της οικιακής κακοποίησης, καταφέρνει να ξεφύγει από τον ελεγχόμενο σύζυγό της με τις δύο μικρές της κόρες, μια έλλειψη στέγης θέτει σε κίνδυνο το μέλλον τους. Η Clare Dunne πρωτοστατεί με μια παράσταση που συνδυάζει την ευθραυστότητα και την ανθεκτικότητα, καθώς συγκεντρώνει μια ομάδα εθελοντών και προσπαθεί να χτίσει ένα δικό της σπίτι. Είναι μια εμπνευσμένη ιστορία για την καλοσύνη των ξένων, αλλά, τελικά, η Σάντρα και τα κορίτσια της σώζουν ο ένας τον άλλον.

Αυτές είναι 5 ταινίες που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα στη σχέση μητέρας – κόρης και μπορείς να της παρακολουθήσεις και μαζί με τη μητέρα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 5 ταινίες που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα στη σχέση μητέρας – κόρης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα