5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι πριν έρθει ο Χειμώνας και πάντα τα ξεχνάς!

13:55 3/11/2020 - Πηγή: iPop

Ο Χειμώνας δεν αργεί να έρθει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτή την εποχή. Γι’ αυτό και σου βρήκαμε ό,τι πιο χρήσιμο για το σπίτι σου. Τι να καθαρίσεις πριν τον Χειμώνα; Σίγουρα μερικά από τα παρακάτω δεν τα ‘χες σκεφτεί.

Πρόκειται για μερικές δουλειές καθαρισμού που σχεδόν όλοι καθυστερούν να κάνουν, ωστόσο εσύ δεν πρέπει να τις αμελήσεις. Έτσι λοιπόν, πριν πιάσουν τα κρύα κι έρθει ο Χειμώνας για τα καλά, μην ξεχάσεις να καθαρίσεις τα παρακάτω.

Τι να καθαρίσεις πριν τον Χειμώνα στο σπίτι σου;

Υδρορροές

Εάν δεν καθαρίσεις τις

υδρορροές του σπιτιού σου πριν τον Χειμώνα, τα υπολείμματα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Μόλις ξεπαγώσει το χιόνι και ο πάγος, δεν θα έχει πού να πάει. Το αποτέλεσμα; Πιθανές διαρροές στην οροφή.

5 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα!

Παράθυρα

Είναι καλό να καθαρίζεις τα παράθυρά σου την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί το Καλοκαίρι με τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα, αφήνοντας ραβδώσεις. Τον Χειμώνα, το νερό θα παγώσει πάνω στα παραθυρόφυλλα και όπως καταλαβαίνεις είναι μια πολύ καλή ιδέα να καθαρίσεις τα παράθυρά σου πριν χειμωνιάσει.

Pexels

Θερμαντικά σώματα και εξαεριστήρες

Μην ξεχάσεις να το κάνεις πριν τα ενεργοποιήσεις για να ζεσταθείς, γι’ αυτό και η εποχή αυτή είναι η καλύτερη.

Καμινάδα

Αν είσαι τυχερός και έχεις σπίτι με τζάκι, τότε θα θελήσεις να καθαρίσεις την καμινάδα του πριν ξεκινήσει ο Χειμώνας και χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό θα κάνει και το τζάκι σου πιο αποδοτικό, ενώ θα αποφύγεις την περίπτωση να μπαίνει ο καπνός μες το σπίτι.

Έπιπλα εξωτερικού χώρου και αιώρες

Πριν τα μαζέψεις και τα αποθηκεύσεις για να τα χρησιμοποιήσεις και πάλι σε μερικούς μήνες, οφείλεις να τα καθαρίσεις. Αυτό θα σου φανεί και πολύ χρήσιμο όταν έρθει η Άνοιξη και θα θες να τα βγάλεις πάλι από την αποθήκη. Επίσης, μην ξεχνάς πως όσο πιο νωρίς καθαρίσεις τους λεκέδες τόσο το καλύτερο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι πριν έρθει ο Χειμώνας και πάντα τα ξεχνάς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα