5 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα!

16:07 17/11/2020 - Πηγή: iPop

Εάν δεν έχεις κάνει “χρυσά” τα μαγαζιά που κάνουν delivery στη γειτονιά σου, πιθανότατα περνάς αρκετό απ’ τον χρόνο σου μέσα στην κουζίνα. Φτιάχνεις καφέ, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, όταν έχεις όρεξη κανένα γλυκό και φυσικά τα αγαπημένα σου smoothies! Πόσο καλά εξοπλισμένη είναι η κουζίνα σου; Μήπως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σιχτιρίζει όταν συνειδηοποιείς ότι σου λείπουν βασικά πράγματα; Παρακάτω θα δεις τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου!

Ο περιορισμός του χώρου σε συνδυασμό με όλα τα άλλα που έχεις

στην κουζίνα σου, σε έχουν φτάσει σ’ ένα σημείο να μην είναι σωστά οργανωμένη και εξοπλισμένη!

Όμως, κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να είναι εξοπλισμένη μ’ αυτά ώστε να γίνεται η μαγειρική διαδικασία και χωρίς περιττό κόπο.

5 πράγματα που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Βαζάκια και άλλα κουτιά αποθήκευσης

Σταμάτα να έχεις τα μπαχαρικά σου στα φακελάκια με τα οποία τα αγοράζεις. Το ίδιο και τη ζάχαρη και τον καφέ. Θα βρεις πραγματικά πολύ οικονομικά και όμορφα κομμάτια αποθήκευσης και οργάνωσης για την κουζίνα σου! Θα δεις ότι η εικόνα της θα αλλάξει αμέσως όταν οργανώσεις τα τρόφιμα σε βαζάκια και κουτάκια. Άσε που θα είναι και πιο εύκολο να τα βρίσκεις χωρίς να ανοίγεις συσκευασίες που έχεις κλείσει με λαστιχάκι!

Unsplash

Δίσκος

Παρόμοια με τα βαζάκια, ένας δίσκος μπορεί να είναι η λύση σε πολλά σου προβλήματα! Εκεί μπορείς να ακουμπήσεις μια “κατηγορία” πραγμάτων, όπως τα μπουκαλάκια με το λάδι και το ξύδι, αλλά και το αλάτι που είναι πρώτες ύλες που θέλεις να έχεις σε άμεση πρόσβαση.

Ένας δίσκος δεν είναι ποτέ περιττός! Ακόμα κι αν δεν τον χρησιμοποιήσεις όπως σου είπαμε παραπάνω, σίγουρα θα σε βοηθήσει στο σερβίρισμα!

Επιφάνεια κοπής

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχεις ήδη. Αλλά το λέμε για να είμαστε σίγουροι. Δεν νοείται κουζίνα που να μην έχει τουλάχιστον μια επιφάνεια κοπής. Το να κόβεις τα πάντα σ’ ένα πιάτο ή, ακόμα χειρότερα πάνω στον πάγκο, δεν είναι λύση και σίγουρα καταστρέφεις πολλές επιφάνειες που δεν προορίζονται γι’ αυτό τον σκοπό.

Ιδανικό είναι να έχεις τουλάχιστον δύο επιφάνειες κοπής: 1 για λαχανικά και 1 για κρέας.

Pexels

Γουόκ

Το γουόκ δεν είναι μόνο για να φτιάχνεις ασιατικές συνταγές. Μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα σ’ ένα γουόκ. Για την ακρίβεια, αν αγοράσεις ένα, θα δεις ότι πολύ σύντομα θα γίνει το αγαπημένο σου μαγειρικό σκεύος και σχεδόν δεν θα χρησιμοποιείς κανένα άλλο!

Pixabay

Βραστήρας

Αν ζεσταίνεις ακόμα το νερό στο μάτι, σε λυπόμαστε! Άντε να δεχτούμε να το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά έτσι δεν βράζει… Ο βραστήρας είναι τόσο βασικός εξοπλισμός για μια κουζίνα αλλά πραγματικά υπάρχουν τόσα νοικοκυριά που δεν έχουν νομίζοντας πως είναι περιττός. Σκέψου πόσο γρήγορα θα βράσουν τα ζυμαρικά σου, θα φτιάξεις το τσάι σου και θα ζεστάνεις νερό για τη θερμοφόρα σου στις δύσκολες μέρες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα