5 παράξενοι τρόποι που μπορούν να τραυματιστούν τα παιδιά

08:31 24/11/2014 - Πηγή: iPop

Οι γονείς μπορεί να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ιδανικό μέρος για την ασφάλεια των παιδιών τους, αλλά αυτά πάντα θα βρουν κάτι για να σκοντάψουν απάνω. Δες τι να προσέξεις για να μην τραυματιστούν τα παιδιά:

Φουσκωτά σπιτάκια

Είναι πολύ εντυπωσιακά παιχνίδια αλλά αν δεν υπάρχει η επίβλεψη από ενήλικα δεν είναι τόσο ασφαλή. Συνήθως μπαίνουν παιδιά διαφόρων ηλικιών και αυτό το κάνει επικίνδυνο για τα πιο μικρόσωμα. Να έχεις το νου σου, αν και σε τέτοια παιχνίδια πάντα υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος.

Δερματίτιδα από το κάθισμα αυτοκινήτου

Συνήθως προκύπτει από τις υψηλές θερμοκρασίες,

τις ιδρωμένες επιφάνειες, που έρχονται σε επαφή με το δέρμα του μωρού σου. Να καθαρίζεις το καθισματάκι του και αν έχεις την δυνατότητα να πλένεις το κάλυμμα.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα μικρά παιδιά συγχέουν τα έντονα χρώματα των απορρυπαντικών με αυτά των ζαχαρωτών και τα καταπίνουν. Πάντα να τα βάζεις σε ψηλό ντουλάπι ή και μέσα στο πλυντήριο. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την δύναμη να το ανοίξουν.

Μαγνήτες

Οι μαγνήτες εδώ και χρόνια αποτελούν κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά. Η κατάποση δύο ή περισσοτέρων είναι επικίνδυνη, διότι μπορούν να προσκολληθούν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονται μέσα στο έντερο και ίσως χρειαστεί επέμβαση για την αφαίρεση τους. Πάντα να τους φυλάς σε ένα κουτί που να ασφαλίζει και κάπου ψηλά.

Έπιπλα

Τα παιδιά ανεβαίνουν πάνω σε συρταριέρες, βιβλιοθήκες στην προσπάθεια τους να φτάσουν ένα παιχνίδι. Ποτέ μην αφήνεις παιχνίδια τους σε τέτοια μέρη και να θυμάσαι να ασφαλίσεις τα συρτάρια και ντουλάπια ώστε να αποφύγεις το «κλείσιμο» των δαχτύλων τους.

Παιδιά είναι, σίγουρα θα χτυπήσουν. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις πως όταν γίνει κάτι τέτοιο θα είσαι εκεί και πιο σημαντικό πως δεν θα είναι κάτι σοβαρό. Καλή δύναμη και καλό τρέξιμο.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post 5 παράξενοι τρόποι που μπορούν να τραυματιστούν τα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα