Κάνε αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: Είσαι δικαιούχος;

09:36 4/9/2020 - Πηγή: iPop

Άνοιξε το σύστημα και μπορείς πλέον να κάνεις αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ποιοι είναι, όμως, οι δικαιούχοι;

Η αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ γίνεται στην ΗΔΙΚΑ απ’ την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως μπορούν όλοι να κάνουν αιτήσεις για πιο οικονομικό ρεύμα, διότι έχει γίνει η εκκαθάριση

των φορολογικών δηλώσεων για το 2019.

Οι αιτήσεις Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ – ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών γίνονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019).

Πώς θα κάνεις την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα δεις εάν είσαι δικαιούχος

#1 Αφού μπεις στο σύστημα, θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις τον ΑΜΚΑ σου και να συναινέσεις στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.

#2 Μετά την συναίνεσή σου, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σου. Εκεί διαλέγεις για ποιο ΚΟΤ θέλεις να κάνεις αίτηση.

#3 Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

#4 Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σου έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δεις αν πληροίς τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ.

#5 Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού που μπορεί να χρειαστούν, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, θα δεις εάν πληροίς τα κριτήρια ή όχι.

#6 Για να γίνεις δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου ΔΕΗ πρέπει να πατήσεις το “Υποβολή Αίτησης”. Εάν πληροίς τα κριτήρια, θα δεις το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκες. Εάν δεν το δικαιούσαι, θα δεις αναλυτικά τους λόγους απόρριψης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε και αυτό:

Τι θα γίνει αν δεν πληρώσετε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κινητά, Εφορία, δάνεια κτλ;

Photo: Pexels

Το άρθρο Κάνε αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: Είσαι δικαιούχος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα