5 Εύκολοι τρόποι να απασχοληθούν τα παιδιά την εβδομάδα πριν αρχίσουν τα σχολεία (χωρίς τάμπλετ)

17:46 2/1/2023 - Πηγή: iPop

Κεφάλαιο: Απασχόληση των παιδιών μετά τις γιορτές; Πέρασαν τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά. Πέρασε και η πρώτη ημέρα του χρόνου και έχουμε ακόμα μια γεμάτη εβδομάδα μέχρι να ξαναρχίσουν τα σχολεία και οι δραστηριότητες και να ξανά πέσουμε μικροί και μεγάλοι μέσα στον στίβο της καθημερινότητας. Τα παιδιά βαριούνται, το ξέρουμε όλοι. Θέλουν χρόνο μπροστά στις οθόνες, θέλουν να μην ανοίξουν βιβλίο μέχρι τα Φώτα, αν είναι δυνατόν. Βέβαια μπορούμε φέτος να κάνουμε τη διαφορά και να απασχοληθούν τα παιδιά

Πώς να μην έχουν τα παιδιά τάμπλετ και κινητό

«Βάλε μου Youtube», «δώσε λίγο το κινητό να παίξω με τους φίλους μου». Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις το παιδί μακριά από τις οθόνες; Από μωρά ξέρουν να χειρίζονται τις συσκευές με τον καλύτερο τρόπο. Να πατάνε τα κουμπιά, να κάνουν skip τις διαφημίσεις, να απαντούν στα μηνύματα που μπορεί να στείλει κάποιος στο κινητό μας. Η τεχνολογία είναι στη ζωή τους από μωρά και είναι τα περισσότερα εξοικειωμένα με τις οθόνες.

Εδώ εμείς που είμαστε μεγάλοι τρώμε κολλήματα και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την οθόνη και καταλήγουμε να βλέπουμε βίντεο με κουνέλια και γάτες με τις ώρες, χωρίς κανέναν σκοπό και ουσία, δεν θα κολλήσουν τα παιδιά μας;

Αυτό που θα πω δεν με συμφέρει αλλά ξέρω ότι είναι η μόνη λύση. Το κινητό να μπαίνει σε ένα κουτί ψηλά όταν γυρνάμε σπίτι και να κλείνουν όλες αυτές οι ειδοποιήσεις που χτυπανε συνεχώς γκλιν-γκλον και μας ζητούν την προσοχή μας. Αν δεν το έχουμε εμείς, δεν θα το βλέπουν σαν εικόνα και δεν θα το ζητούν και εκείνα και μόνο έτσι θα μπει ένα μέτρο.

Pexels Κεφάλαιο: Απασχόληση των παιδιών μετά τις γιορτές

Μια εβδομάδα μένει μέχρι να αρχίσει το σχολείο και η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Τα έχουμε ζαλίσει τα παιδιά μας, με τις γλώσσες, τις δραστηριότητες, τα ολοήμερα. Θέλουν να κοιμηθούν, να ξεκουραστούν, να παίξουν, να πάνε βόλτες. Το γεγονός ότι τα παιδιά είναι σπίτι δεν σημαίνει ότι εσύ δεν εργάζεσαι και έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς εποικοδομητικά με τα παιδιά. Αν δουλεύεις από το σπίτι, ή αν έχεις άδεια, ή αν δεν δουλεύεις, τότε μπορείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά που σου προτείνω εύκολα.

Παίξτε με τα παιχνίδια που έφερε ο Αη Βασίλης! Όταν ένα παιχνίδι είναι καινούριο η αλήθεια είναι ότι έχει άλλη γλύκα. Τα περισσότερα παιδιά, έχουν πάρει τα παιχνίδια και δίνουν χρόνο παίζοντας με αυτά. Πάρε στα παιδιά ένα βιβλίο, είτε από την βιβλιοθήκη είτε από το βιβλιοπωλείο. Άφησέ το να διαλέξει εκείνο το βιβλίο που θέλει να διαβάσει. Δώσε του μια μικρή επιβράβευση αν ολοκληρώσει το πρώτο βιβλίο και πήγαινε πάρε και δεύτερο. Τα βιβλία είναι μια ΕΠΕΝΔΥΣΗ που πιάνει «τόπο» και κάνει πολύ καλό στο παιδί. Πηγαίνετε σε κάποιο θεατρικό ή σινεμά ή βγείτε σε κάποιο θεματικό πάρκο. Είναι πολύ ωραίο να βγει έξω το παιδί στο φως της μέρας που συνήθως είναι στο σχολείο του και περιορισμένο.Επικοινωνήστε με τους συμμαθητές τους και βγείτε παρεούλα με τους γονείς τους έξω. Τα παιδιά έχουν τη ζωή τους, έχουν τους φίλους τους και συχνά το να κάνεις 2 εβδομάδες να δεις έναν άνθρωπο που αγαπάς είναι πολύς καιρός. Αυτή θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη που θα δώσει χαρά στο παιδί.Μαγειρέψτε μαζί. Είτε ένα κείκ ή κάποιο σνακ ή ακόμα και το φαγητό της ημέρας. Βρείτε μια συνταγή που αγαπάτε και δώστε χρόνο στην ετοιμασία της. Στα παιδιά αρέσουν πολύ να ασχολούνται με τη μαγειρική (στα περισσότερα). Δώσε τους χρόνο να πειραματιστούν, να ζυγίσουν, να μετρήσουν, να ανακατέψουν, να πιάσουν τις διαφορετικές υφές. Και ας γίνει λίγη mess στην κουζίνα, δεν πειράζει, αυτά θα θυμούνται αύριο.Με το διάβασμα του σχολείου τι θα κάνουμε;

Κρατήστε επαφή για μισή ώρα με το σχολείο. Οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν βάζουν πολλά πράγματα για τις γιορτές, ένα-δύο φυλλάδια. Θέλουν να ξεκουραστούν τα παιδιά. Υπάρχει όμως τόσος χρόνος που μισή ώρα πραγματικά δεν θα τα κουράσει, ίσα ίσα θα ακονίσει το μυαλό τους.

Επανάληψη, σε λεξούλες που ίσως είχαν κάνει λάθος στην ορθογραφία, τεστάκια στο ίντερνετ που σου δίνουν τις απαντήσεις σαν quiz, διάβασμα της ιστορίας ή της γεωγραφίας σαν παραμυθάκι. Αν δεις ότι το παιδί σου «τραβάει» δώσε του ερεθίσματα και μην αφήνεις το μυαλό του να γίνεται πουρές.

Ιδέες από το Instagram: Εύκολες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Είναι ωραίο που είμαστε σπίτι με τα παιδιά αυτές τις μέρες. Που τα χαιρόμαστε 24/7 όταν όλο τον καιρό τα βλέπουμε με το σταγονόμετρο. Σίγουρα εκεί το βραδάκι πολλές φορές, είμαστε πτώμα από την κούραση αλλά, σύντομα τα παιδιά θα μεγαλώσουν και δεν θα θέλουν την παρέα μας και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 Εύκολοι τρόποι να απασχοληθούν τα παιδιά την εβδομάδα πριν αρχίσουν τα σχολεία (χωρίς τάμπλετ) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα