4 Σκέψεις που βρίσκονται στο μυαλό κάθε άνδρα: «Μήπως μας έχετε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι;»

19:01 1/10/2022 - Πηγή: iPop

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε έναν αναβρασμό με σκοπό να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη και να εξαλείψουμε επιτέλους παλιομοδίτικες απόψεις και προκαταλήψεις. Για παράδειγμα έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, αφού έχουν πάψει να υπάρχουν στερεότυπα του τύπου “η γυναίκα πρέπει να κάθεται στο σπίτι και να φροντίζει τα παιδιά” ή ” η θέση της γυναίκας είναι μόνο στην κουζίνα” και διάφορες άλλες αναχρονιστικές απόψεις. Η κοινωνία εξελίσσεται προς το καλύτερο οι απόψεις για τις γυναίκες έχουν αλλάξει, ωστόσο πολλές φορές ακούμε σε συζητήσεις

να κυριαρχούν ορισμένα στερεότυπα για τους άνδρες, που δείχνουν ότι ενδεχομένως να υφίσταται ένας σεξισμός ως προς τους άνδρες.

Γιατί κάθε άνδρας ίσως χρειάζεται ένα bromance στη ζωή του και τι σημαίνει για εκείνον

Άνδρες = Γουρούνια

Μια πολύ συνηθισμένη ατάκα που έχουμε ακούσει σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών, είναι “όλοι οι άντρες είστε γουρούνια” ή “όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη” και άλλες πολύ συμπαθητικές και συνάμα ευφάνταστες αντιλήψεις και απόψεις για τους άνδρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια τέτοια άποψη προέρχεται εξαιτίας μιας προηγούμενης κακής συναισθηματικής εμπειρίας με αποτέλεσμα να μας παίρνει όλους η μπάλα.

Συγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά αυτό είναι ό,τι πιο στερεοτυπικό υπάρχει. Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας πρώην σας είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη και σας είχε κάνει τα μύρια όσα, πρέπει και να μας τσουβαλιάζετε όλους μαζί. Προς Θεού δεν λέω ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρέσεις. Δώσε την ευκαιρία σε έναν άνδρα να σε γνωρίσει και να τον γνωρίσεις καλύτερα και δεν θα χάσεις.

Οι άνδρες δεν είναι συναισθηματικοί

Άλλο ένα που βρίσκεται στην κατηγορία με τα στερεότυπα για τους άνδρες είναι ότι δεν είμαστε συναισθηματικοί. Με συγχωρείτε άλλα είναι μέγα ψέμα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Προφανώς και εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας όταν πρέπει και όταν το αισθανόμαστε. Το αν εσύ θες να σου λέει ο σύντροφος σου όλα όσα θες να ακούσεις μόνο και μόνο για να αισθάνεσαι εσύ καλά, είναι θεμιτό και πάω πάσο. Ωστόσο, σκέψου τι είναι προτιμότερο; Να σου εκφράζει τα συναισθήματα του όταν πραγματικά τα εννοεί ή να σε φλομώνει στο ψέμα και στην παπάτζα και να ζεις μια ουτοπία; Μια υγιής σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και αν δεν μπορείς να δεχτείς την αλήθεια του άλλου, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμα, μια ακόμα αντίληψη ως προς το συναισθηματικό κομμάτι ενός άντρα, είναι ότι δεν κλαίμε. Άλλο ανέκδοτο και αυτό! Δυστυχώς αυτή η άποψη έχει κυριαρχήσει από τα παλιά τα χρόνια που θεωρούνταν κακό το να κλαίει ένας άντρας. Και δυστυχώς συνεχίζεται και στις μέρες μας. Προφανώς και θα κλάψουμε και θα εκδηλώσουμε τα συναισθήματα μας σε ακραία μορφή. Και πίστεψε με δεν ντρεπόμαστε καθόλου για αυτό!

UnsplashΆνδρας κυνηγός

Τι να πεις και τι να μαρτυρήσεις με το συγκεκριμένο στερεότυπο. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε άντρα αν προτιμάει να του την πέφτουν ή αν επιδιώκει εκείνος το πρώτο βήμα, είμαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα απαντήσει το πρώτο. Δεν λέω υπάρχουν και περιπτώσεις που θα φλερτάρουν πρώτοι μια γυναίκα, αλλά πίστεψε με δεν είναι καθόλου κακό να κάνει μια γυναίκα το πρώτο βήμα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και το να φλερτάρει μια γυναίκα πρώτη έναν άνδρα είναι πολύ cool. Ίσα ίσα μας βγάζει από την δύσκολη θέση και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα. Εξάλλου είμαστε αρκετοί που διστάζουμε να προσεγγίσουμε πρώτοι οπότε σου προτείνω να πάψεις να θεωρείς δεδομένο ότι ο άνδρας θα σου την πέσει πρώτος και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

Ο άνδρας μπορεί να φτιάξει τα πάντα

Last but not least! Οι άνδρες λέει ότι μπορούν να φτιάξουν τα πάντα και να διορθώσουν οποιαδήποτε ζημιά στο σπίτι. Με συγχωρείς αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Προφανώς και υπάρχει ένα ποσοστό ανδρών που πιάνουν τα χέρια τους που λέμε, αλλά μην είστε απόλυτες. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε αρσενικά ξέρουμε και να αλλάζουμε τις σωληνώσεις του μπάνιου.

Δεν χρειάζεται να το παίξουμε ειδήμονες και να γεμίσουμε ζημιές το σπίτι για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάτσουμε στην άκρη να καλέσουμε έναν ειδικό που θα μας βοηθήσει με την βλάβη για να λυθεί το ζήτημα μια και καλή. Οπότε αν πιστεύεις ότι όλοι οι άνδρες κρύβουν και έναν Μπομπ μάστορα, ξανασκέψου το!

Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι μόλις διάβασες το άρθρο, ωστόσο όλοι οι άνδρες δεν είναι ίδιοι, έχουν ευαισθησίες και όλα αυτά που αναλύσαμε παραπάνω. Οπότε, δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα, αρκεί να το θέλουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 Σκέψεις που βρίσκονται στο μυαλό κάθε άνδρα: «Μήπως μας έχετε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι;» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα