Σκέφτεσαι να πάρεις δεύτερο σκυλάκι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση

17:03 1/10/2022 - Πηγή: iPop

Το να έχεις ένα σκυλάκι για κατοικίδιο σου δημιουργεί μόνο συναισθήματα χαράς και ευτυχίας, οπότε η σκέψη και μόνο του να γίνουν δύο θα πρέπει αυτόματα να διπλασιάζει τη διασκέδαση, σωστά; Η απόκτηση ενός δεύτερου σκύλου μπορεί σίγουρα να μεγαλώσει την οικογένειά σου, αλλά προτού προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να προετοιμαστείς προσεκτικά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Ετοιμάζεσαι να πάρεις δεύτερο κατοικίδιο; Όλα όσα πρέπει να σκεφτείς πριν το κάνεις

Ο απόλυτος οδηγός για σένα που σκέφτεσαι να πάρεις ένα δεύτερο σκυλίΤι
είδους ράτσα είναι καλύτερο να πάρεις;

Πριν αποφασίσεις να πάρεις ένα δεύτερο σκυλί, σκέψου ποια ράτσα θα προσαρμοζόταν καλύτερα με τα υπάρχοντα μέλη της οικογένειάς σου. Το σπίτι και η αυλή σου έχουν αρκετό χώρο για άλλο τετράποδο; Μπορείς να αντέξεις οικονομικά το επιπλέον κόστος της φροντίδας ενός άλλου κατοικίδιου; Είναι ο σκύλος σου σωματικά ικανός να αλληλεπιδράσει με ένα κουτάβι ή ένας μεγαλύτερος, πιο ήρεμος σκύλος θα φάνταζε ως καλύτερη επιλογή;

Πώς να συστήσεις τα δύο σκυλάκια μεταξύ τους;

Είναι σημαντικό να συστήσεις έναν νέο σκύλο με παρόμοιο τρόπο που θα σύστηνες ένα νέο άτομο. Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει. Το πώς, το πότε και το πού θα γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο σκύλων μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική τους σχέση και να μειώσει κάποιο από το άγχος που μπορεί να συνοδεύει αυτή τη συνάντηση.

Unsplash

Καλό θα ήταν η γνωριμία να συμβεί σε ουδέτερη περιοχή, όπως σε μια σύντομη βόλτα στη γειτονιά σου, σε ένα κοντινό πάρκο ή στην αυλή ενός φίλου. Το ιδανικό θα ήταν να μην είσαι μόνη σου στη βόλτα, αλλά να έχεις ένα άτομο να χειρίζεται το κάθε σκυλάκι ξεχωριστά. Περπατήστε με χαλαρό ρυθμό μαζί με τα σκυλιά είτε δίπλα-δίπλα είτε το ένα μπροστά από το άλλο.

Ήξερες ότι και τα σκυλιά έχουν υπέρταση; Τι να κάνεις και πώς να προστατεύσεις τον τετράποδο φίλο σου;

Το πιο σημαντικό είναι να μην πιέζεις τις καταστάσεις και να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά μεταξύ τους. Είναι εντάξει αν δεν επικοινωνήσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Άφησέ τους να γνωριστούν με τον δικό τους ρυθμό.

Ο σκύλος σoυ μπορεί να προσπαθήσει να κρατήσει τον νέο σκύλο μακριά από πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για αυτόν. Για παράδειγμα, μπορεί να τον εμποδίσει να σε πλησιάσει, ή να τον απομακρύνει από χώρους ανάπαυσης όπως κρεβάτια και έπιπλα σκύλου ή από δωμάτια όπως το υπνοδωμάτιο. Μην το επιπλήξεις ή το τιμωρήσεις εάν συμβεί αυτό. Αντίθετα, προσπάθησε να αποσπάσεις την προσοχή του με οποιονδήποτε τρόπο.

Βοηθώντας τα κουτάβια να τα πηγαίνουν καλά με ενήλικα σκυλιά

Όπως θα έχεις ήδη μάθει, τα κουτάβια είναι υπερδραστήρια, με αποτέλεσμα να ενοχλούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα ενήλικα σκυλιά. Απλώς δεν έχουν τις κοινωνικές δεξιότητες ή τους περιορισμούς που έρχονται με τον καιρό.

Unsplash

Ακόμη και ενήλικα σκυλιά με καλό ταπεραμέντο θα γαβγίζουν στα κουτάβια για να θέσουν τα όρια τους. Μην τρομάξεις λοιπόν, καθώς αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, ειδικά στις αρχές, μην αφήνεις ένα κουτάβι και έναν ενήλικο σκύλο μόνους για αρκετή ώρα μαζί, για την ασφάλεια και των δύο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχουν ποιοτικό χρόνο χωριστά μόνο με εσένα και την οικογένειά σου όποτε το επιτρέπουν οι περιστάσεις.

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά σύμφωνα με την επιστήμη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκέφτεσαι να πάρεις δεύτερο σκυλάκι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα