4 λόγοι να φας υγιεινά- και όχι για να χάσεις κιλά

06:01 19/9/2014 - Πηγή: iPop

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν συνδέσει την υγιεινή διατροφή με την δίαιτα. Όλοι οι διατροφολόγοι του κόσμου θα φωνάξουν ένα δυνατό ΟΧΙ! Με την αγωνία να ξεχειλίζει από τα μάτια τους! Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι να φας υγιεινά- και όχι για να χάσεις κιλά!
Πρόσφατη έρευνα του British Journal of Health Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες οι οποίοι έτρωγαν περισσότερα φρούτα ήταν πιο χαρούμενοι πιο θετικοί, πιο δημιουργικοί και πιο περίεργοι να μάθουν

νέα πράγματα!

Οι λόγοι γιa να τρως υγιεινά είναι πολλοί! Εμείς σου δίνουμε τους 4 βασικότερους με την ελπίδα να σε πείσουν να αφήσεις κάτω τη τηγανιτή πατάτα και να πιάσεις μία σαλάτα!

Καλύτερη διάθεση!

Όπως η έρευνα που αναφέραμε παραπάνω, έτσι και η έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία απέδειξε πως η καλύτερη διατροφή συμβάλει στο να βελτιωθεί η διάθεση σου! Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 300 ενήλικες οι οποίοι ακολουθούσαν για 3 εβδομάδες ένα άκρως υγιεινό διατροφολόγιο. Παράλληλα με τη διατροφή οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν από ψυχολόγους οι οποίοι παρακολουθούσαν την ψυχολογική τους κατάσταση και τα επίπεδα της διάθεσης τους. Οι ερευνητές, παρατήρησαν πως όσοι είχαν στη διατροφή τους μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών είχαν πιο πολύ ενέργεια, ήταν πιο ήρεμοι και είχαν πιο θετικά συναισθήματα.

Άλλη έρευνα στα πλαίσια της οποίας συμμετείχαν 80.000 ενήλικες –η οποία δημοσιεύτηκε στο Social Indicators Research – απέδειξε πως όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες λαχανικών ήταν πιο ευτυχισμένοι.

Καλύτερος ύπνος

Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν συνδέσει τη διατροφή με τον ύπνο. Ερευνητές μάλιστα από την Taiwan κατέληξαν στο συμπέρασμα πως άνδρες και γυναίκες οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα στον ύπνο τους, όταν έφαγαν δύο kiwis, μία ώρα πριν ξαπλώσουν για 4 βδομάδες, κατάφεραν να κοιμηθούν κατά 35% πιο εύκολα και χουζούρευαν κατά 13% περισσότερο από ότι πριν τα φρούτα!
Ερευνητές από το University of Pennsylvania και το University of Rochester έχουν επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο χυμός κεράσι είναι το καλύτερο ελιξίριο για τον ύπνο! Στα πλαίσια της μελέτης οι συμμετέχοντες είτε έπιναν ένα ποτήρι χυμό κεράσι είτε ένα placebo. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωναν το χυμό κοιμόντουσαν 25 περισσότερα λεπτά και 5-6% καλύτερο ύπνο!

Καλύτερες προπονήσεις

Η υγιεινή διατροφή βοηθάει στο χτίσιμο μυών, στην γρηγορότερη αναδόμηση των πληγωμένων μυών και δίνει περισσότερη ενέργεια. Πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology, απέδειξε πως 500 γραμμάρια οργανικού χυμού για 6 μέρες βοήθησε την ομάδα αθλητών που συμμετείχαν στην έρευνα να βελτιώσουν κατά 16% τις επιδόσεις τους!

Λαμπερή επιδερμίδα

Η υγιεινή διατροφή σου δίνει μία λάμψη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στην έρευνα τους οι επιστήμονες του University of Nottingham. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες των ανθρώπων που έτρωγαν περισσότερα υγιεινά προϊόντα κρίθηκαν ως πιο ελκυστικές. Μία άλλη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του St Andrews διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αύξησαν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών κρίθηκαν ως πιο ελκυστικοί!

The post 4 λόγοι να φας υγιεινά- και όχι για να χάσεις κιλά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα