387 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα | Ένας ακόμη νεκρός

18:23 17/3/2020 - Πηγή: iPop

387 είναι πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα. Ένας ακόμη άνδρας κατέληξε σήμερα, Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους πέντε. Η επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό. 

35 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 387. Πολύ περισσότερο, ο κ. Τσιόρδας ανακοίνωσε πως σήμερα κατέληξε ένας ακόμη άνδρας και πλέον η Ελλάδα μετράει πέντε θύματα του ιού.

Τα περισσότερα

επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν ληφθεί 4.900 δείγματα. 145 συμπολίτες έχουν πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο κι αυτό είναι το ευχάριστο νέο της ημέρας. «Ευχόμαστε οι περισσότεροι να αναρρώσουν και γρήγορα να είναι σπίτι τους», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Από τα κρούσματα, 11 παραμένουν διασωληνωμένα σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι οι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 69 έτη. Ενώ η μέση ηλικία των ατόμων που κατέληξαν ήταν 68 ετών.

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τον κορονοϊό.

Αναφορικά με τα μέτρα που αναφέρθηκαν στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό, από αύριο Τετάρτη στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρας μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες και δεν προέρχονται από χώρες τις Ε.Ε.. Δηλαδή, δεν μπορούν να έρθουν πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε.. Όσοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, τους συστήνονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο για τα αναγκαία, ενώ όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

Αναφορικά με τα ΚΥΤ, θα περιοριστεί η κυκλοφορία. Πολύ περισσότερο, θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης για μια ώρα στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ. Η ομάδα θα απαρτίζεται από ένα μέλος της οικογένειας, με μέριμνα της ΕΛΑΣ . Παράλληλα, στα ΚΥΤ θα υπάρχουν έργα περίφραξης και θα δημιουργηθεί μονάδα με ιατρεία και χώρους απομόνωσης για να αντιμετωπιστούν τυχόν κρούσματα.

Από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ενώ ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ, οι κάβες.

Ανοιχτά θα είναι και τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών. Πολύ περισσότερο επιτρέπονται τα delivery και τα take away.

Ανοιχτές παραμένουν οι λαϊκές αγορές, τα βενζινάδικα και οι υπηρεσίες ταχυδρομείων.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα | Σε καραντίνα όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Το άρθρο 387 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα | Ένας ακόμη νεκρός εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα