25η Μαρτίου με κορονοϊό: Πώς θα γιορταστεί η επέτειος;

10:39 25/3/2020 - Πηγή: iPop

25η Μαρτίου με κορονοϊό θα γιορτάσει φέτος η Ελλάδα με τα μέτρα για τον ιό να είναι ιδιαίτερα αυστηρά για όλους τους πολίτες. 

Με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, ενώ οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν λόγω κορονοϊού. Πώς θα γιορταστεί, όμως, η 25η Μαρτίου

με κορονοϊό;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε πριν δύο εβδομάδες με τους περιφερειάρχες να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και για αποφυγή εξάπλωσης.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα τιμήσει την επέτειο, παρευρισκόμενος στη λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί αντί στρατιωτικής παρέλασης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις 11:00. Η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, ‘Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Χρόνια πολλά! https://primeminister.gr/2020/03/25/23628

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 25. März 2020

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. 

Διαβάστε ακόμα:

743 τα κρούσματα στην Ελλάδα | Το νέο ωράριο των super market

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο 25η Μαρτίου με κορονοϊό: Πώς θα γιορταστεί η επέτειος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα