24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

08:34 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι δημοσιογράφοι σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των δημοσιογραφικών ενώσεων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ στα πλαίσια της απεργίας της ΓΣΕΕ

την Πέμπτη.

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι διεκδικεί τα εξής:

Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων.Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, και με την προϋπόθεση ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.

Η ΕΣΗΕΑ απ’ την πλευρά της σε ξεχωριστή ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις».

Το iPop.gr δεν θα απεργήσει

Το iPop.gr δεν συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) -όπως και τις προηγούμενες φορές- και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων που θα απεργήσουν και συμμεριζόμαστε τα αιτήματα τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα