Πώς μια δήλωση του Τραμπ για το Air Force One έριξε την μετοχή της Boeing

21:14 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Πολλές αναταράξεις και πτώση των μετοχών της Boeing προκάλεσε μια δήλωση του Τραμπ που έγινε μάλιστα μέσω Twitter!

O νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο Twitter του πως το κόστος κατασκευής του προεδρικού αεροσκάφους είναι υπέρογκο κι έκαν έκκληση προς τον Ομπάμα να ακυρώσει το συμβόλαιο με την Boeing.

Η Boeing

κατασκευάζει ένα ολοκαίνουργιο 747 Air Force One για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ματαιώστε την εντολή!

Boeing is building a brand new 747 Air Force One for future presidents, but costs are out of control, more than $4 billion. Cancel order!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 6, 2016

Λίγη ώρα αργότερα ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω απ’ τον Πύργο του: «Η κατασκευή του αεροσκάφους έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Νομίζω ότι η Boeing το έχει παρακάνει. Θέλουμε η Boeing θέλει να βγάλει πολλά χρήματα, αλλά όχι τόσο πολλά».

Watch: Donald Trump slams what he calls Boeing's 'out of control' cost overruns on its Air Force One contract https://t.co/MOOci93TIS pic.twitter.com/YlXqPA6KKt

Financial Times (@FT) December 6, 2016

To tweet και η επακόλουθη δήλωση του Τραμπ προκάλεσε πτώση στην μετοχή της Boeing κατά 7%!

Τι ανακοίνωσε η Boeing;

Ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα συμβόλαιο 170 εκατ. δολαρίων με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για να γίνουν έρευνες για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει το Air Force One.

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του είναι 2,87 δις δολάρια. Όμως, το συμβόλαιο για την κατασκευή νέου αεροσκάφους δεν έχει ακόμα υπογραφεί, σύμφωνα με το Reuters.

The post Πώς μια δήλωση του Τραμπ για το Air Force One έριξε την μετοχή της Boeing appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα