200 χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821: Όλα έτοιμα για την ιστορική στρατιωτική παρέλαση- Ποιοι δρόμοι κλείνουν

18:30 24/3/2021 - Πηγή: iPop

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου φέτος έχουν μια ξεχωριστή, ιστορική σημασία, αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821.

Η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των 200 χρόνων απ’ την Ελληνική Επανάσταση είναι ιστορική, ενώ το Σύνταγμα έχει μεταμορφωθεί πλήρως για να φιλοξενήσει τους επίσημους καλεσμένους.

Οι

εικόνες που κυριαρχούν είναι εκείνες με εξέδρες με τις Ελληνικές σημαίες καθώς και η σύνθεση με ζουμπούλια της Ελληνικής Σημαίας καθώς και τα έτη 1821 – 2021. Η εξέδρα που θα φιλοξενήσει υψηλές προσωπικότητες είναι και αυτή έτοιμη και το μόνο που απομένει είναι οι τελευταίες ρυθμίσεις στον ήχο.

Δες πώς έχει μεταμορφωθεί το Σύνταγμα για τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου:

Η συμβολική πτήση της Aegean για τα 200 χρόνια απ’ την Ελληνική Επανάσταση που εντυπωσιάζει

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στην Αθήνα βρίσκονται για τους εορτασμούς ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, μαζί με την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η υπουργός Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φλοράνς Παρλί. Επίσης, από την Τρίτη 23 Μαρτίου βρίσκεται στη χώρα μας και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με τη σύζυγό του, Αντρη. 

Το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου, θα γίνει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι προσκεκλημένοι θα είναι 45 και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και άλλοι καλεσμένοι θα μιλήσουν για τον αγώνα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.  Το δείπνο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου και το μενού θα περιλαμβάνει γεύσεις από την ελληνική θάλασσα, όπως κακαβιά, κιμά γαρίδας και χριστόψαρο.Το πρωί της 25ης Μαρτίου σειρά, θα γίνει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

18 βιβλία για το 1821 για μικρούς και μεγάλους για να μάθεις για την Ελληνική Επανάσταση χωρίς να αισθάνεσαι ότι διαβάζεις βιβλίο ιστορίας

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο σταθμών του μετρό

Μετρό

Με εντολή της Αστυνομίας, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25 Μαρτίου, από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ».

Τα δρομολόγια του Τραμ, αύριο, θα πραγματοποιούνται από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεωτέρας, με τερματικό σταθμό τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06.00΄ ώρα μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.Πλ. Ομονοίας.Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.Πλ. Καραϊσκάκη.28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Πλ. Συντάγματος.Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.Σταδίου, σε όλο το μήκος της.Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού.Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.Καλλιρόης, σε όλο το μήκος της.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 06.00΄ ώρα μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων στις παρακάτω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821: Όλα έτοιμα για την ιστορική στρατιωτική παρέλαση- Ποιοι δρόμοι κλείνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα