Σπιτικά και γευστικά κρουασανάκια brioche!

15:35 24/3/2021 - Πηγή: iPop

Σου αρέσουν τα κρουασάν και δη τα βουτύρου που μπορείς να τα γεμίζεις μόνος σου με ό,τι σου αρέσει; Αν η απάντηση είναι ναι, σου έχουμε την πιο τέλεια και γευστική συνταγή για τα μοναδικά κρουασανάκια brioche!

Τα κρουασάν brioche ταιριάζουν με τους αλμυρούς συνδυασμούς οπότε θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ιδανικό συνοδευτικό μαζί με κάποιο κρασί.

Αν πάλι δεν πίνεις, μπορείς να τα καταναλώσεις στο πρωινό σου ή να τα έχεις μαζί σου σαν ένα μικρό και γρήγορο σνακ.

Παρακάτω σου έχουμε την πιο συγκλονιστική συνταγή για

κρουσάν brioche που θα βρεις ποτέ!

Τι λες αρχίζουμε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:500 γραμ. αλεύρι για κρουασάν1 φακελάκι μαγιά10 γραμ. αλάτι50 γραμ. ζάχαρη50 γραμ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)120 γραμ. νερό160 γραμ. γάλα παγωμένο 

Για τη στρώση βουτύρου

300 γραμ. βούτυρο καλής ποιότητας

Για το τελείωμα

1 αυγό1 κ.σ. νερό Πώς θα φτιάξεις τα κρουασανάκια brioche;Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και με το γάντζο του ζυμώματος ανακατεύουμε. Μόλις τα υλικά μας αναμειχτούν, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, το μαλακό βούτυρο και το νερό. Προσέχουμε πάντα η ταχύτητα του μίξερ να είναι μέτρια, άλλωστε μόλις το μείγμα μας γίνει μια μάζα θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να το ανακατέψουμε στο μίξερ.Το ζύμωμα σε μεσαία ταχύτητα διαρκεί το πολύ για 3′. Μόλις τα υλικά μας γίνουν ένα, βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την ακουμπάμε στον αλευρωμένο μας πάγκο.Στο σημείο αυτό της δίνουμε ένα τετράγωνο σχήμα. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψάκι το οποίο το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Είναι σημαντικό να δώσουμε χρόνο ξεκούρασης στη ζύμη μας. Γι’ αυτό, κατά προτίμηση ξεκινάμε την διαδικασία το απόγευμα την προηγούμενης μέρας.Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε τα 300γραμ. βουτύρου από το ψυγείο και χωρίς να τους δώσουμε καθόλου χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με ένα χοντρό πλάστη, δίνουμε τετράγωνο σχήμα. Αρχικά το βούτυρο θα είναι σκληρό, αλλά όσο το πλάθουμε τόσο πιο εύκαμπτο θα γίνει.Μόλις δώσουμε στο βούτυρο το σωστό σχήμα -τετράγωνο και λίγο μικρότερο από το τετράγωνο που κάναμε τη ζύμη μας το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30΄ ώστε να παγώσει ξανά.Στο σημείο αυτό, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Με έναν χοντρό πλάστη ξαναζυμώνουμε τη ζύμη μας διατηρώντας πάντα το τετράγωνο σχήμα που της δώσαμε στην αρχή. Μόνο που αυτή τη φορά το ανοίγουμε σε μεγαλύτερη διάσταση ώστε το βούτυρο που στη συνέχεια θα εφάπτεται πάνω της να μην είναι ίσα ίσα.Ακουμπάμε πάνω στο κέντρο του φύλλου διαγώνια το κρύο τετράγωνο βούτυρο έχοντας το βγάλει από τις λαδόκολλες. Κλείνουμε τις 4 άκρες του φύλλου που περισσεύουν στο πλάι πάνω στο βούτυρο και φροντίζουμε να πατήσουμε πολύ καλά τις ενώσεις της ζύμης ώστε να μην βγει έξω το βούτυρο. Με τον πλάστη μας τώρα πλάθουμε τη ζύμη έτσι ώστε το βούτυρο να ενσωματωθεί. Μόλις το βούτυρο γίνει ένα χωρίς πάντα να ξεφεύγουμε από το αρχικό μας σχήμα (τετράγωνο) διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος κατά 1/3 και κλείνουμε κι από την άλλη πλευρά το άλλο 1/3. Η ζύμη τώρα έχει 3 στρώσεις και είναι έτοιμη για ψυγείο. Την αφήνουμε να παγώσει και να ξεκουραστεί για 30΄. Επαναλαμβάνουμε για 3 φορές το δίπλωμα με τον πλάστη μας.Αφήνουμε, λοιπόν, τη διπλωμένη ζύμη μας για 1 νύχτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και την επόμενη μέρα ανοίγουμε την κρύα ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο με πλάστη. Μετράμε και κόβουμε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος, έχουμε δηλαδή τώρα 2 μακρόστενα φύλλα ζύμης. Κάθε μακρόστενο κομμάτι το χωρίζουμε σε 8 τετράγωνα. Και αυτά τα χωρίζουμε το κάθε ένα σε 2 τρίγωνα. Κάθε τρίγωνο το διπλώνουμε με τα χέρια μας στο γνωστό σχήμα. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με το αυγό και νερό (χτυπημένα σε ένα μείγμα). Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο.

Ενδεικτικό Γέμισμα:

Αφού έχουν ψηθεί τα γεμίζουμε με τυρί και γαλοπούλα και ψήνουμε για άλλα 5΄ στον ήδη ζεστό μας φούρνο.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπιτικά και γευστικά κρουασανάκια brioche! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα