Ενώ ξεκινάω με ενθουσιασμό, μετά από λίγο τα παρατάω…

17:48 24/3/2021 - Πηγή: iPop

Κι ενώ διανύουμε τον τρίτο μήνα του 2021, έχει θέσει πολλούς στόχους και κάποιοι απ’ αυτούς έχουν αποτύχει. Διαβάζεις άρθρα και βιβλία αυτοβελτίωσης, βλέπεις γύρω σου ανθρώπους που τα κατάφεραν και όλα αυτά σου δίνουν δύναμη και έμπνευση. Δίνουν πνοή στα όνειρα σου. Ξεκινάς με όλη αυτή τη φόρα και τον ενθουσιασμό και όταν έρχεται η ώρα για δράση το σταματάς. Και τότε απογοητεύεσαι, ή παρατάς τους στόχους σου και ίσως σκέφτεσαι ότι αυτό δεν ταιριάζει για εμένα, ή είναι δύσκολο, ή δεν έχω χρόνο γι αυτό τώρα ή ότι

δεν έχω λεφτά ή είμαι κουρασμένος τώρα. 

Έχεις ποτέ σκεφτεί γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί παρατάς τους στόχους σου; Επίσης, ο τάδε στόχος που θες να επιτεύξεις έχεις σκεφτεί με ποιον σκοπό είναι δεμένος; Γιατί αν δεν είναι δεμένος με το σκοπό σου, με το απώτερο με το γιατί το θες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το πετύχεις ποτέ. Ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος και φωτεινός σαν το κρύσταλλο  και σαφής. Υπάρχουν διάφορες ομάδες στόχων που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και σκοπούς. Επιβίωσης, επίτευξης, εξέλιξης και επικοινωνίας. Ο σκοπός σου είναι κάτι που δεν είναι κοινοποιήσιμο, αν τον γνωρίζεις εσύ είναι αρκετό. Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που είτε θα σε απογοητεύσουν, είτε θα σε αποθαρρύνουν, είτε θα σου πουν εγώ ξέρω καλύτερα από εσένα για εσένα, αλλά ποιος είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από εσένα για εσένα; Σε ποιον έχεις παραχωρήσει αυτή τη δύναμη-εξουσία. 

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός και αυτό είναι το υπέροχο μυστήριο σε εμάς τους ανθρώπους! Τον καθένα από εμάς τον κινητοποιεί κάτι διαφορετικό. Εμένα για παράδειγμα, μου δίνει κίνητρο η εφημερότητα της ύπαρξής μου. Κάθε φορά που σταματάω να δουλεύω το στόχο μου, ο οποίος γνωρίζω πολύ καλά με ποιο σκοπό είναι δεμένος, κλέβω από εμένα και ότι ο χρόνος που έχω δεν είναι άπειρος, δεν θα είμαι εδώ για πάντα, δε θα είμαι πάντα 37 που είμαι σήμερα. Για άλλον άνθρωπο μπορεί αυτή η σκέψη να τον τρομάζει, μπορεί να αποφεύγει να το σκέφτεται. 

Ξεκίνα να μην ζητάς την άδεια κανενός!

Πώς να μην παρατάς τους στόχους σου

Τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων σου είναι άπειρα, κυκλοφορούν παντού στο ίντερνετ, δεν είναι μυστικό. Το να τα χρησιμοποιήσεις σωστά και με την υποστήριξη που χρειάζεσαι είναι το σημαντικό. Και φυσικά η γνώση του σκοπού.

Θες να προσέχεις τη διατροφή σου και να πας πέντε μέρες τη βδομάδα γυμναστήριο, όμως αφού έχει περάσει η μέρα πάλι έφαγες σαχλαμέρες και δεν πήγες πάλι γυμναστήριο. Τι στρατηγική είχες κάνει γι’αυτό; Για παράδειγμα, ήξερες ακριβώς τι θα φας όλη τη μέρα, τις στιγμές που θα πεινούσες -πχ μετά το μεσημεριανό, τι πήρες για να μη φας γλυκό; Είχες μαζί σου λίγους ξηρούς καρπούς, ή ένα καφεδάκι; Ποια συγκεκριμένη ώρα είχες κλείσει να πας γυμναστήριο; Αν δεν έχεις σχέδιο πώς περιμένεις να φανείς συνεπής στον στόχο σου και να μην ξοδεύεσαι άσκοπα μέσα στη μέρα. Τι στρατηγική έχεις που λέω συχνά εδώ;

Αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι, ίσως το να κάνεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάθε Σάββατο ή Κυριακή και να έχεις ακριβώς γνώση όλου του προγράμματος διατροφής, με το μενού σου και με τα υλικά που θα χρειαστείς από την αγορά για την παρασκευή τους, θα γλιτώσεις και χρόνο από το να πηγαίνεις κάθε μέρα στην αγορά μα και χρήματα και τέλος θα τρέφεσαι βάσει προγράμματος. Επίσης αν κλείσεις το πρόγραμμα της άσκησής σου από την αρχή της εβδομάδας και είσαι συνεπής σε αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις προπόνηση. Όλα αυτά όμως θα γίνουν εφόσον ξέρεις το γιατί το θες και αν είσαι δεσμευεμένος! Αν σταθείς συνεπής μια εβδομάδα μετά θα θες να συνεχίσεις το ίδιο και την επόμενη και ξανά και στο τέλος θα γίνει μια ευχάριστη συνήθεια συνδεδεμένη με τον στόχο σου!

Μήπως με σαμποτάρω;

Πάνω σε αυτό που θες, ενημερώσου! Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει παντού πληροφορία, με φιλτράρισμα πάντα γιατι υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν έχουν καμία ουσιαστική έρευνα από πίσω τους. Αν χρειαστείς βοήθεια μην φοβηθείς να τη ζητήσεις. 

Να έχεις πίστη στον εαυτό σου! Μπορείς περισσότερα από αυτά που πιστεύεις ότι μπορείς. Οι δυσκολίες και οι αποτυχίες συχνά είναι εκεί για να μας θυμίσουν πόσο δυνατοί είμαστε! Ο εγκέφαλος είναι ένα σπουδαίο όργανο και εργαλείο και κάθε φορά που είσαι πιο δυνατός από τα πάθη σου και όλα όσα σε αφήνουν πίσω είναι μια τεράστια νίκη δική σου! Και μπράβο σου. 

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη,

Λαμπρινή

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ενώ ξεκινάω με ενθουσιασμό, μετά από λίγο τα παρατάω… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα