1.061 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα | Τι συμβαίνει με τους επαναπατρισμούς;

18:26 28/3/2020 - Πηγή: iPop

ΟΕλλάδα | κορονοϊός στην Ελλάδα φαίνεται να προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, 95 νέα κρούσματα με το σύνολο των νοσούντων από τον ιό να φτάνουν τα 1.061 άτομα.

Από τα παραπάνω κρούσματα που ξεπερνούν τα 1.000 πλέον ο μέσος όρος είναι τα 66 έτη. Από αυτούς οι 12 είναι

γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 47 από αυτούς είναι άνω των 65 ετών ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Επιπλέον, 69 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 5 άτομα έχουν αποσωληνωθεί συνολικά.

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα έχει επιφέρει και αρκετά θύματα από τον ιό. Κατά την επίσημη αυτή ενημέρωση, 4 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν με τον αριθμό των θανόντων να φτάνει τα 32 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Από αυτούς 25 είναι άνδρες και 7 γυναίκες. Συνολικά έχουν γίνει 14.363 διαγνωστικά τεστ.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα, περισσότερα κι από την Κίνα.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως από σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται συνταγή γιατρού από το κινητό. Συνταγή γιατρού μέσω εφαρμογής θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι πολίτες, μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία, γίνεται πιο απλή για όλους, τόσο για τους πολίτες, όσο και για γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Επαναπατρισμοί

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων. Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση, όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού ή απώλεια μίσθωσης) και όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Επιπλέον, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία, κάτι που θα ισχύσει μέχρι τις 15 Απριλίου. Περιορισμοί τίθενται και στις πτήσεις από Γερμανία, αφού διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Το κάνεις σωστά; Αυτές είναι οι αιτήσεις μετακίνησης και το μήνυμα στο 13033. 

Διαβάστε ακόμα:

Συνταγή γιατρού στο κινητό με απλά βήματα!

Το άρθρο 1.061 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα | Τι συμβαίνει με τους επαναπατρισμούς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα