Το κράτος απαιτεί μετρητά- Κίνδυνος να χάσουν οφειλέτες τη ρύθμιση

17:07 28/3/2020 - Πηγή: Aixmi

O Tέρενς Κουίκ, μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, έχει επιστρέψει στη δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για δεκαετίες.

Σήμερα, μέσα από το https://www.terensquick.gr/, αναδεικνύει ένα σημαντικό θέμα. Αφορά στην αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι οφειλέτες πρέπει να πληρώνουν με μετρητά, είτε μέσω των ταμείων των τραπεζών,

είτε από το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες.

Πώς είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο σε 48 ώρες, σε καιρό πανδημίας;

Διαβάστε το κείμενο του Τέρενς Κουίκ και θα καταλάβετε.

«Μέσα στη «φούρια του Σαββάτου», το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξέχασε ή δεν σκέφτηκε να προχωρήσει σε αλλαγές σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης

Με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση δεν επιτρέπεται ποσά των ρυθμίσεων να αποπληρώνονται είτε με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, είτε με e-banking. Το κράτος απαιτεί μετρητά, είτε μέσω των ταμείων των τραπεζών, είτε από το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες. Με δεδομένο ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα πληρωθούν Δευτέρα 30 Μαρτίου και επίσης με δεδομένο ότι μέσα στα υποκαταστήματα των τραπεζών (ανάλογα με το μέγεθος) μπαίνουν ή ένας – ένας ή δύο – δύο ή το πολύ τρεις – τρεις πελάτες, είναι αντιληπτό ότι δεν θα προλάβει πάρα πολύς κόσμος να αποπληρώσει τις ρυθμίσεις του, με δεδομένο ότι κάποιες λήγουν 30 του μηνός και όλες οι άλλες 31 Μαρτίου.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση αφενός μεν να δώσει παράταση μιας εργάσιμης εβδομάδας για την αποπληρωμή των δόσεων με ρύθμιση ή να επιτρέψει την αποπληρωμή των συγκεκριμένων δόσεων μέσω κάρτας ή e-banking. Εάν δεν το κάνει, τότε θα «πετάξει» τους υπόχρεους από τη ρύθμιση και θα τους βάλει σε νέες περιπέτειες. Έχω πληροφορηθεί ότι το θέμα το γνωρίζει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ Γιώργος Πιτσιλής από τις αρχές της εβδομάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αναπροσαρμογή στον τρόπο πληρωμής των δόσεων με ρύθμιση. Το θέμα «κολλάει» στο Υπουργείο Οικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας), στο μηχανογραφικό σύστημα του δημοσίου και στις σχετικές εντολές που πρέπει να δοθούν στις τράπεζες.Οι τράπεζες, βεβαίως και θέλουν όσες περισσότερες συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά. Έχουν το κέρδος τους. Το ζήτημα είναι του Υπουργείου Οικονομικών, πόσο μέσα σε αυτήν την ακραία κατάσταση που ζούμε, δεν προχωρά στην εφαρμογή αυτονόητων αποφάσεων».

The post Το κράτος απαιτεί μετρητά- Κίνδυνος να χάσουν οφειλέτες τη ρύθμιση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα